xcounter
#

Балістична ракета під МіГ-29 на 250 км звучить фантастично, але так зробили Індія та Ізраїль

22887
Застосування аеробалістичної ракети Rampage, ілюстративне зображення від Elbit Systems
Застосування аеробалістичної ракети Rampage, ілюстративне зображення від Elbit Systems

Такий вид зброї цікавий своїм задумом та міг би знадобитись Україні

У відкритому доступі з’явились зображення, які свідчать про те, що Індія уже отримала в своє розпорядження певну кількість аеробалістичних ракет Rampage виробництва Ізраїлю. Судячи з усього, як носій таких ракет індійські військові планують використовувати свої палубні винищувачі МиГ-29К. Хоча, як стверджується, за початковими планами носіями ізраїльських Rampage мали би бути винищувачі Су-30МКИ.

Вперше про намір Індії купити в Ізраїлю аеробалістичні ракети Rampage стало відомо лише в грудні 2022 року. Цей знімок, який став підтвердженням початку поставки цих ракет, було зроблено 30 серпня 2023 року на авіабазі Ганга у місті Гоа, де базується льотно-випробувальна ескадрилья морської авіації ВМС Індії (Naval Flying Test Squadron).

Читайте також: Вражаючі деталі удару по Ил-76 окупантів, вперше знищена система "Свет-КУ" та інші новини й події тижня
Ізраїльська аеробалістична ракета Rampage та індійський МиГ-29К, 30 серпня 2023 року, джерело - Adithya Krishna Menon @AdithyaKM

Defense Express уже раніше розповідав про ізраїльську аеробалістичну ракету Rampage, але ще раз нагадаємо про особливості цього виду озброєнь. По суті це є переробка балістичної ракети EXTRA калібру 306 мм від реактивної системи PULS на далекобійну ракету повітряного базування, яку спільно виконали Israel Aerospace Industries (IAI) та Elbit Systems.

Заявлені характеристики по ракеті Rampage: довжина корпусу – 4,7 метрів, стартова маса – 570 кг, маса БЧ – 150 кг, уламково-фугасне спорядження, система наведення – комбінована, з використанням інерційної та супутникової навігації, дальність пуску – залежить від швидкості носія, може складати 250 км та більше. В строю ізраїльських ВПС такі ракети можуть запускатись із F-16.

Ізраїльська аеробалістична ракета Rampage сама по собі є зброєю із дуже цікавим задумом. Тому б подібна розробка також би знадобилась Україні, як мінімум як частина власної ракетної програми.

Читайте також: Окупанти "підпалюють" свої мінні поля гранатами з дронів — The New York Times