xcounter
#

Окупанти "підпалюють" свої мінні поля гранатами з дронів — The New York Times

14342
Фото — Генеральний штаб Збройних Сил України
Фото — Генеральний штаб Збройних Сил України

Мінні поля залишаються серйозною загрозою для наших військових, які у надскладних боях звільняють окуповані території України

Російське окупаційне військо на полі бою може використовувати досить небезпечну тактику зі своїми мінними полями, які стали дуже серйозною, хоч і не нездоланною перешкодою під час наступальної операції Сил оборони України.

Про нову тактику окупантів розповіли українські морські піхотинці, з якими поспілкувався The New York Times — видання з посиланням на слова наших військових говорить, що окупанти роблять "і без того підступні мінні поля ще більш смертоносними".

Читайте також: РФ може скритно замінувати Чорне море з підводних човнів: як це працює і чи можливо завадити
Інженерна система дистанційного мінування "Земледелие"
Інженерна система дистанційного мінування "Земледелие", фото ілюстративне

Нова тактика ворога полягає в тому, що російські військові заливають свої мінні поля легкозаймистими речовинами, і у той момент, коли українські військові розпочинають їх розміновувати, скидують на ці поля гранати з дронів, "викликаючи море вогню та вибухів".

Водночас менш небезпечні маршрути, такі як дороги, де міни набагато легше виявити, окупанти постійно контролюють дронами, а також виставляють пости з кулеметниками.

Для наочного розуміння рівня мінування рашистів, то раніше ми розповідали про те, що на одному-двох квадратних метрах може зустрічатися і одразу вісім мін: в одному з конкретних випадків це були одна протитанкова і сім протипіхотних мін.

мінування війна
Щільність мінування окупантів, фото — Telegram-каналі під назвою "Щоденники Тренера"

Попри такі надважкі умови, Сили оборони України метр за метром звільняють окуповані російськими військами території — як відзначають у Генштабі, українські військові продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку і закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: У 47-ій бригаді ЗСУ "Маґура" пояснили ситуацію щодо мінувань та рівень оборони рашистів, який необхідно усвідомлювати