xcounter
#

Вісім мін на пару квадратних метрів: рівень мінування окупантів в одному фото

7964
Небезпека, з якою ЗСУ зустрічаються під час наступальних дій
Небезпека, з якою ЗСУ зустрічаються під час наступальних дій

Наочний приклад, з якими небезпеками наші військові зустрічаються на полі бою

Мінні поля, встановлені російськими військовими — один з серйозних викликів, з яким довелося зіштовхнутися нашим військовим під час активних наступальних дій влітку цього року. Окупанти дійсно продемонстрували, що вміють мінувати як масштабно, так і швидко та ефективно, на цьому наголошували передусім у 47-ій бригаді ЗСУ "Маґура", які на початку літа одними з перших зіштовхнулися з цією загрозою.

Інженерна система дистанційного мінування
Інженерна система дистанційного мінування "Земледелие"

Нещодавно масштаби цієї проблеми отримали вираження і в цифровому вимірі — як розповідав очільник оборонного відомства України Олексій Резніков, українські військові на окремих ділянках фронту можуть розкопувати до п’яти мін на один квадратний метр.

Читайте також: У 35-й ОБрМП показали, як звільняли Урожайне від окупантів (відео)

Як саме можуть виглядати такі мінування на практиці можна на власні очі побачити на одному з фото, яке було опубліковане в Telegram-каналі під назвою "Щоденники Тренера".

Так, на фото нижче можна розгледіти одразу 8 мін, які окупанти встановили на ділянці у 1-2 кв. м, з яких одна протитанкова радянська ТМ-62, і ще сім — протипіхотні фугасні міні ПМН-4.

контрнаступ ЗСУ мінування
Щільність мінування окупантів, фото — Telegram-каналі під назвою "Щоденники Тренера"

Це яскравий приклад так званого мінування кластерами. "Це змішане мінування, коли встановлюється протитанкова міна, і навколо декілька протипіхоток. Виходить комплексне мінне загородження, яке проривати дуже важко", — йдеться у джерелі.

Це фото — привід вкотре нагадати, з якими труднощами зіштовхуються Сили оборони України, які метр за метром звільняють українські землі від російського окупаційного війська.

І що темп просування наших військових вперед мають визначати не у соцмережах чи в західних ЗМІ, а військове командування з урахуванням усіх реалій та викликів сьогоднішнього поля бою.

Читайте також: Просто об'їхати мінне поле: як у Німеччині інструктори Бундесверу радили робити екіпажам Leopard 2