xcounter
#

Армія США так і не змогла відстріляти гіперзвукову ракету LHRW, і це повертає до важливого питання

7599
Американські військові розгортають перший дивізіон гіперзвукових ракет LRHW, весна 2023 року, фото - U.S. Army/Spc.Chandler Coats
Американські військові розгортають перший дивізіон гіперзвукових ракет LRHW, весна 2023 року, фото - U.S. Army/Spc.Chandler Coats

Чому американці змогли створити дослідний зразок гіперзвукової зброї, але так і не змогли його успішно випробувати

Армія США протягом 2023 року так і не змогла провести жодне із запланованих випробувань гіперзвукової ракети наземного базування Dark Eagle або ж LHRW, спроби провести пуски були як і весною, так і в жовтні цього року.

Через це американським військовим доведеться відкласти плани по постановці на бойове чергування першої батареї комплексу LHRW, що було заплановано на кінець 2023 року, тепер строк "відсувається вправо" на невизначений період. Про це йдеться в публікації порталу Defense News.

Читайте також: У РФ значно прискорили темпи "повзучої мобілізації": 25 тисяч за два тижні
Розвантаження елементів пускової установки гіперзвукового ракетного комплексу LRHW, жовтень 2021 року, фото з відкритих джерел

Відзначається, що у всіх випадках випробування зривались ще на етапі підготовки до пуску ракети. В чому саме полягали проблеми, Пентагон воліє не розкривати, і йдеться лише про те, що інженери та розробники LHRW уважно аналізують усі проблеми та недоліки, які були виявлені після кожного із провалів по тестовим пускам.

Хоча бодай одного успішного відстрілу цілком було би достатньо для того, щоб нарешті поставити на бойове чергування першу в Армії США гіперзвукову ракету Dark Eagle.

На цьому тлі американські військові мають певний компенсаторхоча би в тому, що їм таки вдалось поставити на бойове чергування ракетну систему Typhon, для відстрілу крилатих ракет Tomahawk наземного базування та/або зенітних ракет SM-6 в режимі стрільби по наземним цілям на 460 км.

Батарея ракетного комплексу середньої дальності Typhon, який може зокрема запускати SM-6, липень 2023 року, фото – U.S.Army

Окремо відзначається, що для виготовлення першої батареї комплексу LHRW американському ВПК знадобилось всього 2 роки, в проміжку з 2019 по 2021 роки, але водночас періоду з осені 2021 року по осінь 2023 року виявилось недостатньо для вирішення усіх проблем з "дитячими хворобами" цього комплексу.

Від Defense Express тут ще раз наголосимо на тому, що всі описані невдачі американського гіперзвукового комплексу LHRW вкотре ставлять важливе питання - чи взагалі можливо створити функціонуючий зразок гіперзвукового озброєння наземного чи морського базування.

Також нагадаємо, що по американському гіперзвуковому ракетному комплексу LRHW були заявлені такі характеристики: швидкість польоту – 4,9 Мах, дальність стрільби – до 3100 км, маса БЧ – невідома, склад дивізіону – 4 пускові установки на 8 ракет.

Американські військові розгортають перший дивізіон гіперзвукових ракет LRHW, весна 2023 року, фото - U.S. Army/Spc.Chandler Coats
Читайте також: Ще одна держава вслід за Україною взяла ППО в оренду, назва ЗРК здивує