xcounter
#

Boeing хоче в цьому році рекорд по ГСН для ракет Patriot, і це важлива деталь

4804
Пускові установки Patriot, фото - bernhardhuber
Пускові установки Patriot, фото - bernhardhuber

Американський ОПК поступово прибирає "вузькі місця" у виробництві зенітних ракет

Керівництво корпорації Boeing 6 серпня цього року заявило, що має намір побити рекорд по виробництву голівок самонаведення до зенітних ракет PAC-3 MSE до зенітно-ракетних комплексів Patriot. Тут одразу наголосимо, що це важливий момент, бо якщо ця корпорація таки зможе реалізувати свій намір, то це дозволить прибрати одне із значущих "вузьких місць" у ланцюжку виробництва ракет до "Петріотів".

Якщо детальніше, то в Boeing заявляють, що їм уже вдалось перевершити їх попередні рекорди по виробництву ГСН у розрізі за 3 та 6 місяців, а загалом вони хочуть покращити свій річний показник виробництва на 20%, порівняно з попереднім роком.

Читайте також: Дійсно історичний удар FPV-дроном: з’явилося відео, як він влетів у хвіст вертольоту Ми-28 рашистів
PAC-3 MSE

Як далі пише портал Defense News, Boeing за узгодженням з Lockheed Martin в цьому році провела значне вливання ресурсів у виробництво ГСН до Patriot на заводі в Хантсвіллі, і ці затрати цілком еквівалентні збільшенню потужностей на 30%.

Водночас, в самій Boeing стверджують, що вони й так при наявних до того моменту потужностях цілком могли видати в 2024 році необхідні голівки самонаведення до 650 ракет до Patriot, які цьогоріч планує виготовити Lockheed Martin. А збільшення потужностей необхідне, щоб мовляв "гнучкіше реагувати на сигнали про додатковий попит, які виходять за рамки вказаних вище 650 ракет".

Заодно вказується, що роботи по розширенню потужностей виробництва ГСН включали в себе зокрема "додаткові ефективні рішення", як наприклад роботизована пайка плат, автоматизовані системи контролю, зменшення затрат на різних етапах виробництва та покращення якості виробів при первинним випробуванням.

Ракета до ЗРК Patriot на заводі корпорації Raytheon в Андовері, зображення - WBUR

Якщо уточнювати про можливий "додатковий попит" на ГСН, про який каже Boeing, то тут варто згадатий такий момент, який раніше піднімався в західній пресі - Японія може робити лише 30 ракет до Patriot на рік, можна збільшити до 60, для США це проблема, і там коріння проблеми полягало саме в обмежених можливостях тої ж Boeing виготовляти системи самонаведення до зенітних ракет.

Тут також доволі показовою є вказівка, що за всі попередні роки Boeing виготовив понад 5 тисяч голівок самонаведення до ракет PAC-3 MSE. Що заодно демонструє, наскільки значними для них є зараз по наміри по збільшенню виробництва.

Раніше Defense Express писав про те, як США зробили 400 PAC-2 під Patriot до операції "Буря в пустелі", і чи можна таке повторити. Також ми розповідали і про те, чому Boeing в 2005 році продав завод по B-52, і до чого це привело.

Читайте також: Для німецької ППО замовили нові ракети GEM-T - на заміну тим, які були поставлені Україні