xcounter
#

Для німецької ППО замовили нові ракети GEM-T - на заміну тим, які були поставлені Україні

1579
Фото - Raytheon (RTX)
Фото - Raytheon (RTX)

Минулого місяця повідомлялося, що Німеччина передала Україні сотню ракет GEM-T

Компанія Raytheon, підрозділ RTX, отримала новий контракт від Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA - NATO Support and Procurement Agency) на постачання німецькому війську ракет GEM-T для зенітних ракетних комплексів Patriot.

"Цей контракт підтримує поповнення ракет Patriot, що були подаровані Німеччиною Україні. Демонструючи свою рішучу підтримку Україні, Данія, Нідерланди та Норвегія погодилися взяти участь у фінансуванні закупівлі", - йдеться у повідомленні RTX.

Читайте також: Raytheon успішно інтегрувала далекобійну AMRAAM-ER до NASAMS, дальність виросла до 60 км

Сума угоди озвучена на рівні 478 млн доларів, інших подробиць щодо контракту - скільки ракет всього закуплено, а також які терміни виконання угоди - офіційно поки що не розкриваються.

Але тут варто згадати, що минулого місяця очільник спецштабу з питань Україні при міноборони Німеччини Крістіан Фройдінг повідомив, що Україна отримала сто додаткових зенітних ракет до своїх ЗРК Patriot.

Хоча тип ракет не розкривався, але припускалося, що йдеться саме про GEM-T, які призначені для боротьби з аеродинамічними цілями. Тож цілком ймовірно, що новий контракт, який отримала Raytheon, покриває саме цю кількість.

Також можна згадати й новину ще за січень цього року про те, що європейський сегмент НАТО закупить 1000 ракет GEM-T до ЗРК Patriot, причому вартість однієї ракети становить близько 5-6 млн доларів. За цими підрахунками, німецьке військо на 478 млн доларів має отримати близько 80-95 ракет.

Щодо темпів виробництва, то тут пригадаємо, що у квітні повідомлялося про 20 ракет GEM-T на місяць або ж 240 на рік. А у 2027 у Raytheon планують збільшити показники до 35 ракет на місяць або ж 420 на рік.

Раніше Defense Express розповідав, що У Raytheon поєднали нову РЛС для Patriot із супер-далекобійною ракетою SM-6.

Читайте також: Німеччина лише зараз посилилась першим ЗРК IRIS-T SLM: до цього у Бундесверу їх не було