xcounter
#

У ГУР Міноборони анонсували "кінетичні дії" по виробництву у РФ Shahed-136

Shahed-136 (фото: Sobhan Farajvan)
Shahed-136 (фото: Sobhan Farajvan)
7103

Україна не буде покладатися виключно на санкції, які у кращому випадку лише обмежать виробництво, а буде завдавати удари по виробничих потужностях РФ з виробництва Shahed-136

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький у своєму доволі детальному інтерв'ю відносно темпів виробництва та кількості далекобійних ракет у РФ повідомив й інформацію відносно виробництва у РФ літако-снарядів типу Shahed-136.

Зокрема у планах ворога виробити за друге півріччя 2023 року одразу 1300 дронів, але реальні можливості РФ значно нижчі, навіть враховуючи те, що це не буде 100% російське виробництво й тому існує можливість зменшити темпи шляхом санкцій.

Читайте також: ДПСУ отримала від Іспанії гвинтівки Cetme L, що здивувало самих іспанців
Shahed-136
Shahed-136 (фото: Sobhan Farajvan)

Нагадаємо, що аналіз залишків вже частково російських Shahed-136 демонструє наявність понад 100 комплектуючих виробництва 22 компаній з 7 країн світу, з яких Китай, Швейцарія та США.

Але Україна покладається не лише на санкції, які все одно не унеможливлюють, а лише зменшують виробництво озброєння. І фінальний результат буде залежати й "від успішної кінетичної дії на ті об'єкти, які беруть участь у виробництві цих дронів у РФ", зазначив Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

Й звісно для цього зараз українська розвідка активно працює над тим, щоб визначати, "де саме виготовляються БПЛА (адже в виробництві дронів та деталей до них бере участь не одне підприємство) і яка фактична потужність виробництва".

Й таким чином у Головному управлінні розвідки анонсували цілком закономірні удари по підприємствах, які можуть брати участь у виготовленні російських Shahed-136.

Водночас цілком можливо, що початок їх виробництва мало пов'язаний із створенням майданчика в особливій економічній зоні промислово-виробничого типу "Алабуга" у Татарстані. Скоріш за все цю задачу було поставлено й вона виконується на інших російських підприємствах. Зрештою, враховуючи темпи виробництва ракет у РФ, саме у широкому виробництві Shahed-136 у Кремлі вбачають можливість завдання масованих далекобійних ударів.

промислова-економічна зона Алабуга
Промислова-економічна зона Алабуга

Таким чином саме такий "комбінований удар" шляхом зменшення об'ємів постачання комплектуючих, разом із фізичними ударами по виробничих майданчикам, при цьому не обов'язково кінцевого збирання, є вкрай важливим та потенційно ефективним поєднанням зменшення загрози.

Читайте також: Уразити FPV-дроном ЗРК "Тор", який у РФ вважається найбільш ефективним проти БПЛА: game changer як він є