xcounter
#

Скільки ракет окупанти хочуть зробити за місяць: у шість разів більше балістичних "Искандер" та інші деталі

3969
Пуск ракети "Калибр", фото ілюстративне
Пуск ракети "Калибр", фото ілюстративне

"Оборонка" РФ загалом нарощує виробництво своїх далекобійних ракет, у ГУР МОУ розповіли, скільки планується виготовити та модернізувати у серпні

Росія активно готується до нових терористичних обстрілів інфраструктури України восени-взимку і станом на сьогодні є небезпечна статистика, коли окупантам вдалося збільшити загальну кількість своїх далекобійних ракет у порівнянні із початком цього року.

Сьогодні російська "оборонка" намагається наростити виробництво своїх далекобійних ракет і в серпні планує досягти показника у 118 одиниць таких ракет, як аеробалістичний "Кинжал" крилаті та балістичні "Искандер", а також крилаті ракети "Калибр", Х-101 та модифіковані Х-22 до рівня Х-32.

Читайте також: Рашисти зранку 27 серпня здійснили найбільш дивну атаку крилатими ракетами з Ту-95МС за весь час
крилата ракета
Росіяни у серпні хочуть виготовити 12 крилатих ракет "Искандер-К, фото ілюстративне

Таку інформацію виданню "РБК-Україна" розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький.

По окремих ракетах виробництво у серпні має розподілитися наступним чином:

  • близько 40 ракет Х-101;
  • 30 балістичних ракет "Искандер-М";
  • 20 крилатих ракет "Калибр";
  • 12 крилатих ракет "Искандер-К";
  • 10 перероблених ракет Х-32;
  • 6 аеробалістичних ракет "Кинжал".

Водночас щоб проаналізувати, як швидко окупанти нарощують виробництво своїх ракет, то тут ми можемо взяти дані, озвучені Скібіцьким у середині травня цього ж року.

Тоді відзначалося, що росіяни у місяць виробляють 25 ракет "Калибр", 35 одиниць Х-101, дві ракети "Кинжал" та п’ять балістичних ракет "Искандер-М" — по крилатих ракетах Х-32 та "Искандер-К" дані не уточнювалися.

Пускова установка комплексу
Пускова установка комплексу "Искандер", фото ілюстративне

І якщо росіянам дійсно вдасться вийти у серпні на визначені показники, то тоді ми можемо говорити про зменшення виробництва ракет "Калибр" на п’ять одиниць, яке водночас компенсується збільшенням на тих же п’ять одиниць виробництва ракет Х-101.

Водночас виробництво балістичних ракет "Искандер-М" могло зрости аж у шість разів — втім, Скібіцький окремо наголошує, що фактичне виробництво окремих типів ракет може відставати від визначеного окупантами плану, але в будь-якому випадку така тенденція доволі загрозлива.

Щодо Х-32, то поки незрозуміло, яку кількість ракет вдалося модернізувати окупантам, але водночас Скібіцький стверджує, що зараз в окупантів у наявності є близько 150 ракет Х-22, які вони модернізують до рівня Х-32.

бомбардувальник Ту-22М3 ракета Х-32
Ту-22М3 з ракетами Х-32, фото ілюстративне

Щодо "Кинжалів", то про темпи виробництва до шести ракет на місяць у ГУР МОУ розповідали ще наприкінці червня, водночас у порівнянні з початком року виробництво ракет зросло у три рази — з двох ракет до шести.

Читайте також: ЗСУ прорвали оборону рашистів біля Роботиного, але штурм "лінії Суровікіна" почнеться лише зараз