xcounter
#

Танковий завод в Україні за 200 млн євро: скільки KF51 Panther в рік планують будувати у Rheinmetall

6025
KF51 Panther​
KF51 Panther​

Загалом перемовини з Україною у Rheinmetall назвали "багатообіцяючими" і очікують конкретних результатів вже за декілька місяців

Оборонний концерн Rheinmetall веде перемовини з Україною щодо будівництва нового танкового заводу, і гендиректор компанії Армін Паппергер в інтерв’ю газеті Rheinische Post озвучив нові деталі щодо цього проекту, як розповідають у SPIEGEL.

Так, за його словами, перемовини з українським урядом щодо цього питання виглядають "багатообіцяючими" і, як сподівається очільник Rheinmetall, конкретне рішення може бути прийнято вже протягом наступних двох місяців.

Читайте також: Новітній танк KF51 Panther для ЗСУ від Rheinmetall: реальність, обіцянки, можливості та сенс
KF51 Panther
Новітній танк KF51 Panther від Rheinmetall

Щодо інших деталей, то наразі відомо таке – будівництво заводу оцінюється у 200 млн євро, водночас такий завод зможе виготовляти до 400 основних бойових танків KF51 Panther на рік (орієнтовно до 33 машин на місяць).

Окремо Паппергер акцентував увагу на тому, що майбутній завод цілком можна буде вберегти від ударів російських ракет. "Захист засобами протиповітряної оборони не становитиме труднощів", – каже він.

Очільник Rheinmetall каже, що попри те, що союзники постачають достатню кількість техніки Україні для захисту, її все одно не вистачає для відвоювання територій. Водночас, за його очікуваннями, війна триватиме "ймовірно, роки".

Водночас за оцінками Паппергера, Україні для перемоги потрібні від 600 до 800 танків. "Навіть якщо Німеччина віддасть всі 300 танків Leopard 2, що є в активі Бундесверу, цього все одно буде надто мало", – відзначає він, підкреслюючи, що виробництво нових танків має розпочатися швидко.

KF51 Panther
KF51 Panther отримав 130-мм гармату

Нагадаємо, новітній основний бойовий танк KF51 Panther був вперше представлений Rheinmetall на виставці Eurosatory у 2022 році. Машина на базі шасі Leopard 2 отримала нову башту зі 130-мм гарматою та автоматом заряджання.

Читайте також: Коли Україна отримає першу партію 35-мм боєприпасів від Rheinmetall