xcounter
#

Коли Україна отримає першу партію 35-мм боєприпасів від Rheinmetall

6005
Німецька самохідна зенітна установка Gepard, фото ілюстративне
Німецька самохідна зенітна установка Gepard, фото ілюстративне

У Німеччині стартувало виробництво дефіцитних боєприпасів для ЗСУ Gepard

Генеральний директор компанії Rheinmetall Армін Паппергер [Armin Papperger] під час розмови з журналістами розповів, як швидко Україні буде поставлена перша партія боєприпасів для зенітних самохідних установок Gepard, які ефективно продемонстрували себе в руках українських військових.

Так, як повідомляє CNN, за словами очільника Rheinmetall, перші 35-мм боєприпаси для Gepard будуть поставлені до липня цього року.

Читайте також: У Rheinmetall згадали про 29 танків Leopard, які б могли бути в Україні вже весною, "але є одне "але"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що оборонне відомство Німеччини та компанія Rheinmetall уклали контракт на виробництво 35-мм для комплексів Gepard та Oerlikon GDF.

ЗСУ gepard 35-мм боєприпаси
35-мм боєприпаси до ЗСУ Gepard, фото ілюстративне

Водночас на початку минулого тижня стало відомо, що Rheinmetall вже розпочав виробництво цих боєприпасів. Таким чином, для виробництва та передачі першої партії німецькій компанії знадобиться до п’яти місяців.

Разом з тим, скільки саме боєприпасів буде в цій першій партії не повідомляється. Але тут можна згадати таке – раніше Паппергер розповідав, що до середини 2024 року у Rheinmetall планують поставити Україні до 300 тисяч 35-мм боєприпасів до ЗСУ Gepard.

Читайте також: Новітній танк KF51 Panther для ЗСУ від Rheinmetall: реальність, обіцянки, можливості та сенс