xcounter
#

Так що з добудовою другої "Мрії": в "Антонові" кажуть, що їх "неточно процитували"

5593
Ан-225 "Мрія" під час репетиції параду на День Незалежності 24 серпня 2021 року
Ан-225 "Мрія" під час репетиції параду на День Незалежності 24 серпня 2021 року

Як виявилось, цифра в 30% - це про наявність комплектуючих, а не готовність літака

Учора 7 листопада 2022 року німецьке видання Bild написало, що ДП "Антонов" зараз веде "в секретному місці" роботи по добудові другого екземпляра літака Ан-225 "Мрія". Вартість робіт начебто оцінюється в 500 мільйонів євро, ступінь готовності літака – 30%. Для побудови нової "Мрії" начебто планується використовувати й комплектуючі зі знищеного літака, і "заготовки" для другого екземпляра. При цьому Bild цитував саме генерального директора ДП "Антонов" Євгена Гаврилова.

"Заготовка" другого екземпляру Ан-225 "Мрія", ілюстративне фото зразка 2020 року

Після резонансу, який здійснявся після такої публікації, прес-служба "Антонова" виступила із такою заявою. Bild та наші ЗМІ начебто "допустили неточність". І що керівництво ДП "Антонов" начебто мало на увазі зовсім інше.

Читайте також: "Авіалінії Антонова" мігрують із зруйнованого Гостомеля в німецький Лейпціг

Що про конкретну вартість добудови літака говорити поки зарано, а 500 мільйонів євро – це лише приблизна цифра. Показник в 30% - це насправді про наявність комплектуючих, які "за експертною оцінкою" можна використати для побудови другої "Мрії". І максимум, що зараз відбувається – це конструкторські роботи по темі добудови другого літака Ан-225 "Мрія".

Ан-225 "Мрія" під час свого останнього рейсу на летовищі польського міста Жешув, початок січня 2022 року, фото з відкритих джерел

Повідомлення прес-служби "Антонова" завершується фразою – "Більш детальну інформацію буде поширено після перемоги України у війні". Будемо уважно стежити за розвитком цієї історії.

Читайте також: "Мотор Січ" та "КрАЗ" повертають у державну власність: багаторічні епопеї двох підприємств-гігантів