xcounter
#

ЗСУ знову згадали про свою "секретну" ракету: чергове "мінус п’ять" у ворожій "протиповітряній обороні"

56803
Пуск ракети, фото ілюстративне
Пуск ракети, фото ілюстративне

Російська армія знову не дорахувалася своїх пускових та РЛС на тимчасово окупованому півдні України

Оперативне командування "Південь" вкотре відзвітувало про знищення російських зенітних ракетних комплексів – у зведенні за 18 серпня підтверджується знищення чотирьох пускових установок та однієї радіолокаційної станції до зенітного ракетного комплексу С-300, який рашисти наразі зазвичай використовують для ударів по наземних цілей.

Це вже не вперше, коли Збройні Сили України знищують російські ЗРК С-300, що обстрілюють українські міста. Так, наприклад, наприкінці липня наші військові знищили батарею С-300 окупантів, яка обстрілювала Миколаїв.

Читайте також: Як ЗСУ можуть застосовувати протирадарні ракети AGM-88 HARM: коли всі варіанти на межі з фантастикою

Водночас останнім часом ЗСУ також вправно нищать й радіолокаційні станції до цих комплексів: як приклад, на початку серпня ЗСУ разом з пусковими знищила й рідкісну РЛС 9С19 "Имбирь", яка входить до складу ЗРК С-300В і вміє виявляти балістичні ракети.

РЛС 9С19 "Имбирь"
РЛС 9С19 "Имбирь"

Регулярну демілітаризацію ворожих РЛС на цьому напрямку можна пов’язати з появою у Збройних Силах України протирадіолокаційної ракети AGM-88 HARM – згідно з інформацією Пентагона, українські військові запускають цю ракету зі своїх літаків.

AGM-88 HARM
AGM-88 HARM
Загалом, як відзначають в ОК "Південь", ситуація залишається складною, але контрольованою. Крім С-300, за добу вдалося "демілітаризувати" також 73 рашистів, три танки, один склад боєприпасів та п’ять одиниць броньованої та автомобільної техніки.

Читайте також: ЗСУ методично винищують російську протиповітряну оборону на півдні України, цього разу зачепили ще й "Панцирь-С1"