xcounter
#

ЗСУ методично винищують російську протиповітряну оборону на півдні України, цього разу зачепили ще й "Панцирь-С1"

6694
ЗСУ методично винищують російську протиповітряну оборону на півдні України, цього разу зачепили ще й "Панцирь-С1"

Окупанти знову рахують втрати своїх засобів протиповітряної оборони

Збройні Сили України утилізували чергову партію російських засобів протиповітряної оборони на півдні України. Про це йдеться у черговому зведенні оперативного командування "Південь".

Так, 6 липня, ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ було знищено чотири зенітно-ракетні системи С-300. Крім того, також підтверджено й знищення російського ЗРГК "Панцирь-С1".

Читайте також: Обстріли рашистів з С-300 з Білорусі: які міста під ударом та чи є захист від загрози
С-300
Ворожий С-300, фото ілюстративне

Загалом артилеристи ЗСУ на півдні України за добу виконали понад 200 вогневих завдань. Крім чотирьох ЗРК С-300 та ЗРГК "Панцирь-С1" також було знищено 122-мм гаубиці, розвідувальний безпілотник, а також броньована та автомобільна техніка, один польовий склад та 72 окупанти.

ЗРГК
Затрофеєний ЗСУ російський "Панцирь-С1"

Водночас штурмова авіація ПС ЗСУ разом з гелікоптерами, винищувачами та тактичним бомбардувальником завдали впродовж дня дев’ять ударів по ворогу. Було демілітаризовано: три опорні пункти, чотири ворожих позиції з озброєнням та технікою, один склад боєприпасів та РЛС.

Нагадаємо – це щонайменше третій випадок, коли окупанти втрачають свої С-300 на цьому напрямку – вперше про знищення батареї ворожих ЗРК С-300 у районі Зеленотропинського ОК "Південь" повідомило 24 липня.

РЛС 9С19
РЛС 9С19 "Имбирь"

Крім того, на початку серпня ЗСУ "демілітаризували" ще чотири ЗРК С-300 та рідкісну РЛС для виявлення балістичних ракет "Имбирь" від ЗРК С-300В.

Читайте також: Рашисти почали з ЗРК С-300 обстрілювати й Харківщину: одну ракету вдалось збити (фото)