xcounter
#

Рашисти почали з ЗРК С-300 обстрілювати й Харківщину: одну ракету вдалось збити (фото)

16975
Рашисти почали з ЗРК С-300 обстрілювати й Харківщину: одну ракету вдалось збити (фото)

Армія РФ почала гатити з С-300 не тільки по Миколаївщині, а й по Харківщині

Армія РФ розширила "географію" використання зенітних ракетних комплексів С-300 для ударів по містах. Якщо раніше під цими неприцільними ударами, з метою терору цивільних, страждав Миколаїв, то тепер рашисти їх випустили по населеному пункті у Харківській області.

Про факт використання зенітних ракет С-300 та інформацію що одну з них вдалось збити повідомив Начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Читайте також: Збити ракету Р-27 та її носія: ПС США отримали першу лазерну систему для винищувача

"Сьогодні вночі наше ПРО збило ракету рашистів ЗРК «С300». Снаряд не здетонував, розвалився на частини. Слідчі знайшли носову та хвостову частини ракети як речовий доказ військових злочинів. Ведуться усі необхідні слідчі дії. Частину не розірваної ракети вилучено та передано в піротехнічній відділ ДСНС. Постраждалих немає", - повідомив Сергій Болвінов.

Також він опублікував світлини із перехопленою ракетою, які дозволяють її ідентифікувати.

с-300 ракета

З огляду на маркування 5Ж93, що за списком індексів керованого озброєння військ ППО часів СРСР на нижній світлині - осколково-фугасна бойова частина зенітної ракети 5В55К, яка використовується у С-300.

Ця ракета має паспорту дальність знищення повітряних цілей на відстані 47 км, щодо її максимальної дальності для пуску по наземних об'єктах, через те, що це абсолютно позаштатний режим її використання - точних даних немає. Ракета 5В55К має радіокомандне наведення, має вагу до 1500 кг та оснащена 133 бойовою частиною.

Зазначимо, що Defense Express в окремому матеріалі детально розписав можливості С-300 відносно ударів по наземних цілях, які навіть у СРСР вважали абсолютно неефективним.

Читайте також: Сотні мільйонів доларів на попіл: скільки РФ втратила від тотальних ударів HIMARS по складах боєприпасів - у грошах та часі