xcounter
#

ЗСУ протягом тижня знищили десятки пунктів управління та понад сотню складів та логістичних баз армії РФ

2256
ЗСУ протягом тижня знищили десятки пунктів управління та понад сотню складів та логістичних баз армії РФ

Українські військові завдають серйозних втрат російським окупаційним військам

Збройні Сили України протягом тижня знищили понад сотню ворожих складів та логістичних баз. Таку інформацію під час брифінгу у Military Media Center заявив бригадний генерал Олексій Громов, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Так, як стверджує Громов, протягом тижня підрозділи ракетних військ та артилерії знищили понад 56 пунктів управління різного рівня, а також близько 120 складів та логістичних баз російської окупаційної армії й низку окремих цілей та вогневих засобів противника.

Читайте також: РФ отримала "зброю проти HIMARS", яка не вміє долати складну ППО та має проблеми вже "на старті"

сау caesar
САУ CAESAR, фото ілюстративне

Крім того, підрозділами протиповітряної оборони протягом тижня було знищено 53 повітряні цілі (ракети, БПЛА, літаки та гелікоптери) – загалом протягом поточного тижня противник випустив по території України 17 ракет та застосував 50 безпілотних літальних апаратів, з них 24% та 64% відповідно було збито силами ППО.

Нагадаємо, вчора, 9 листопада Кремль офіційно оголосив про відступ на лівий берег Дніпра з Херсону – рішення відвести війська оприлюднив так званий міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу, а обґрунтовано воно нібито "збереженням життя та здоров’я російських військовослужбовців".

Водночас до цього часу рашисти "загнали" на правий берег досить серйозне угрупування складом до 45 батальйонно-тактичних груп, тому головним питанням залишається те, а чи вистачить їм плавзасобів та скільки взагалі часу необхідно російському війську, щоб втекти за Дніпро.

Читайте також: Чому ЗСУ потрібні саме ATACMS, щоб "добити" склади БК рашистів на Херсонщині