xcounter
#

Чому ЗСУ потрібні саме ATACMS, щоб "добити" склади БК рашистів на Херсонщині

6416
Пуск MGM-140 ATACMS, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Пуск MGM-140 ATACMS, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Окупанти в своєму тилу настільки халатно розвантажують свої ешелони зі снарядами, що туди так і проситься "недопалок" від наших захисників

Портал Texty.org відтворив twitter-тред проекту DefMon, який наочно пояснює – Збройним Силам України вкрай потрібні тактичні ракети MGM-140 ATACMS, щоб знищувати склади з боєкомплектом російських окупантів, що стоять вглиб на понад 100 км на Херсонщині. Й таким чином прискорити звільнення всього Півдня України від окупаційних військ РФ.

Для ілюстрації своєї тези експерти проекту DefMon обрали наступний приклад.

Читайте також: Як ЗСУ використовують чеську RM-70 Vampire для знищення рашистів на Донеччині (відео)
Склад БК російських окупантів у Мирному на Херсонщині, зображення DefMon

Наприкінці липня 2022 року Збройні Сили України знищили рашистський склад БК біля станції Брилівка на Херсонщині. Об’єкт знаходився достатньо близько до лінії фронту, на дальність стрільби M142 HIMARS із ракетами GMLRS, і про цю обставину російські окупанти доволі швидко пошкодували.

Після епічного вибуху в Брилівці військові армії РФ зробили певні висновки, і перенесли свої склади з боєприпасами подалі від лінії фронту. Один із найближчих – розмістили впритул до залізничної станції в Мирному на Херсонщині. "Мирне розташоване приблизно за 100 км від місця, звідки Україна може вести вогонь із певним ризиком поблизу лінії фронту, або за 120 км від безпечного місця", - деталізують автори DefMon.

Склад БК російських окупантів у Мирному на Херсонщині, зображення DefMon

Аналітики порталу виходять з того, що в ЗСУ могли майже вичерпатись запаси ракет до ОТРК "Точка-У", відповідно – можливості нашого війська бити по цілям на дальності в понад 100 км стали ще більш обмеженими. І тим більш, що до такого об’єкту майже впритул до адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом GMLRS із дальністю стрільби всього в 84 км не "добиває".

Відповідно, російські окупанти знаючи про те, що на таку глибину ЗСУ по ним вдарити поки не можуть, проявляють просто чудеса "головотяпства". Наприклад, вони взагалі ніяк не маскують свої вагони з боєприпасами, ящики із снаряди вивантажують на відкриті майданчики, вантажівки для доставки БК скупчуються на одній площі. А орки взагалі ходять без жодних засобів захисту, з голим торсом.

Склад БК російських окупантів у Мирному на Херсонщині, зображення DefMon

Якби в ЗСУ була можливість регулярно кидати "недопалки" на дальність хоча б до 160 км, на місці ворожого складу БК в Мирному давно б "рясно розцвіла бавовна", і ці всі вантажівки з орками буквально б перетворились на попіл.

Але в Збройних Сил України такої можливості нема. Натомість російські окупанти відтягнули всі свої склади з БК на Півдні нашої країни на максимально можливу відстань, куди "недопалки" не долітають. І так ворогу досі вдається регулярно постачати ресурси для військ, що продовжують утримувати Херсон.

Склад БК російських окупантів у Мирному на Херсонщині, зображення DefMon
Читайте також: Чим український "Буревій" принципово кращий за радянський "Ураган"