xcounter
#

Як ЗСУ використовують чеську RM-70 Vampire для знищення рашистів на Донеччині (відео)

5297
Бойова робота RM-70 Vampire, жовтень 2022 року, фото - АрміяInform
Бойова робота RM-70 Vampire, жовтень 2022 року, фото - АрміяInform

І як додатковий пакет для снарядів для автоматичної перезарядки допомагає в контрбатарейній боротьбі

За даними з відкритих джерел, ще у квітні-травні 2022 року Збройні Сили України отримали від Чехії деяку кількість реактивних систем залпового вогню RM-70 Vampire. Наше військо активно використовує ці РСЗВ для роботи по російським окупантам. Однак згадок про чеські "Вампіри" у відкритих джерелах доволі мало. І цю лакуну вирішило хоча б частково закрити АрміяInform своєю публікацією.

Автори видання вирішили поспілкуватись з одним із розрахунків "Вампіра". Як можемо судити за цією публікацією, одне із головних завдань, які виконують RM-70 Vampire – це саме контрбатарейна боротьба, у взаємодії з іншими засобами ураження.

Читайте також: Чим український "Буревій" принципово кращий за радянський "Ураган"

Вогневі завдання доводиться виконувати хірургічно, не стрільбою "по квадрату". Один із найбільш видатних результатів, про які згадує розрахунок – знищення одразу трьох гармат Д-20, "за один захід". При цьому, як можемо судити за словами бійців, є напрацьований режим і роботи по ворогу, і відпочинку після виконаних задач.

Кабіна PM-70 Vampire, жовтень 2022 року, фото - АрміяInform

RM-70 Vampire має одразу декілька особливостей, які вирізняють її на тлі того ж БМ-21 "Град". Наприклад, чеська система має броньовану кабіну, що суттєво посилює живучість екіпажу. Щоб виконати вогневе завдання, розрахунку потрібно лише 5-7 хвилин.

RM-70 Vampire має лотки для розміщення додаткового пакету снарядів, який можна потім автоматично перезарядити, після відстрілу "основного пакету" РС. І ця деталь також допомагає екіпажу машини в якомога коротший строк відстрілятись по оркам, та покинути позицію.

Ну і не менш важлива деталь – чеський "Вампір" виявився достатньо простою в освоєнні машиною, кожен із членів екіпажу може по суті замінити свого колегу у випадку потреби.

Пускові направляючі PM-70 Vampire після бойової роботи, жовтень 2022 року, фото - АрміяInform
Читайте також: Рідкісні кадри роботи HIMARS в Україні: на деяких ділянках забезпечують до 70 відсотків вогневого ураження