xcounter
#

Рідкісні кадри роботи HIMARS в Україні: на деяких ділянках забезпечують до 70 відсотків вогневого ураження

5706
Запуск ракети з M142 HIMARS
Запуск ракети з M142 HIMARS

Військові ЗСУ в сюжеті WSJ розповіли, як використовують ракетні системи HIMARS у війні з РФ

Американське видання The Wall Street Journal опублікувало сюжет з роботою розрахунків ракетних систем HIMARS на передовій в Україні.

"HIMARS зіграли ключову роль у контрнаступі України проти Росії. Стівен Калін з WSJ отримав рідкісний доступ до мобільних ракетних установок на південному фронті України, де військові обстрілюють російську техніку та війська", – зазначають у виданні.

Читайте також: Новий транш озброєння на 1,1 млрд доларів від США: коли чекати на 18 HIMARS та ознаки підготовки до передачі важкої бронетехніки

Видання, зокрема, поспілкувалося з операторами HIMARS – як відзначає один з військовослужбовців ЗСУ, ця ракетна установка є "однією з найефективніших систем на полі бою". Зокрема він зауважує, що на його ділянці ці ракетні системи наразі забезпечують аж 70% від усієї вогневої потужності, що розгорнута поблизу лінії фронту.

Військові відзначають, що система дозволяє надзвичайно швидко та ефективно відпрацьовувати по російських окупантах: "Коли ми доїжджаємо до тієї точки, з якої вже можемо вести вогонь, HIMARS нам показує, що звідси вже можемо стріляти, і по команді ми запускаємо ракети".

Окремо наші військові вже вкотре відзначають прекрасну мобільність HIMARS: "Проїде де хочемо, з великою швидкістю по трасах, це дає нам можливість швидко реагувати. З одного місця примчати в інше і знищувати ворога дуже ефективно".

HIMARS
Залп з ракетної системи HIMARS

Ракетні системи HIMARS зіграли важливу роль, зокрема, у звільненні Харківщини, а також допомагають ЗСУ загалом по всій лінії фронту – як повідомлялося на початку вересня, кількість демілітаризованих цією ракетною системою цілей вимірюється сотнями.

"Ми раніше воювали на старих радянських зразках озброєння, і зараз маємо можливість використовувати цю чудову техніку для нашої перемоги у війні проти РФ", – підсумовує військовослужбовець Збройних Сил України.

Читайте також: Армія США перевіряє, як швидко зможе розгонути свої HIMARS на сході у випадку нападу РФ на країни Балтії