xcounter
#

Армія США перевіряє, як швидко зможе розгонути свої HIMARS на сході у випадку нападу РФ на країни Балтії

2687
Ракетна система M142 HIMARS, фото ілюстративне
Ракетна система M142 HIMARS, фото ілюстративне

Американські ракетні системи візьмуть участь у навчаннях у Латвії

Дві високомобільні артилерійські ракетні системи M142 HIMARS, а також близько 12 осіб особового складу перекидає Армія США у Латвію, де ракетні системи візьмуть участь у навчаннях під назвою Namejs 2022 для демонстрації можливостей швидкого розгортання високоточної зброї великої дальності на східному фланзі НАТО.

M142 himars
M142 HIMARS
Відзначаються, що ракетні системи HIMARS, а також особовий склад будуть розгорнуті одночасно у двох точках в Латвії із застосуванням двох військово-транспортних літаків С-130.

Читайте також: Армія США настільки вражена ефективністю HIMARS, що хоче замовити ще 500 одиниць
HIMARS
Вогонь з ракетних систем HIMARS, фото ілюстративне

Відзначається, що навчання MAMEJS – це "важлива можливість для звичайних сил та сил спеціальних операцій США працювати разом у комбінованому навчальному середовищі, підвищуючи оперативну сумісність та летальність".

Вони призначені для підвищення боєготовності, летальності, модернізації та оперативної сумісності шляхом відпрацювання здатності армії США у Європі та Африці швидко розгорнути свої системи високоточного вогню на великі відстані в координації з союзниками та партнерами.

Читайте також: Рашисти хочуть знайти свою відповідь системі HIMARS у Білорусі: чотири "підводні камені" на шляху до "успіху"