xcounter
#

Видовищна утилізація рашистів у повній темряві: яка новітня САУ стала "страшним сном рашистів" (відео)

4834
САУ CAESAR. Фото: АрміяInform
САУ CAESAR. Фото: АрміяInform

ЗСУ ефективно нищать окупантів зі 155-мм самохідної артилерії

Журналісти видання АрміяInform поспостерігали за роботою розрахунків французьких самохідних артилерійських установок САУ CAESAR безпосередньо по позиціях російської армії та розпитали, як їм воювати цією новітньою зброєю.

Наші гармаші передусім відзначають маневреність та далекобійність САУ і загалом називають її "страшним сном російських окупантів" – за лічені хвилини розрахунок CAESAR займає позицію, відправляє "подарунки" окупантам та їде геть.

Читайте також: Рашисти хочуть зробити сліпими САУ PzH 2000, CAESAR та іншу артилерію ЗСУ
сау caesar збройні сили України
Українські гармаші б’ють окупантів з французької САУ. Фото: АрміяInform

"Ця САУ має напівавтоматичну систему заряджання, розрахунку потрібно лише покласти снаряд та заряд на спеціальні лотки — все інше зробить автоматика. Наведення зброї на ціль здійснюється за допомогою системи управління вогнем в автоматичному режимі", – розповідає про переваги САУ один з артилеристів Збройних Сил з позивним "Фіксик".

Інший артилерист Артем відзначає, що працюють дуже інтенсивно, як вдень, так і вночі. Серед цілей САУ CAESAR – як техніка, так і штаби й склади з боєприпасами.

сау caesar
Французька САУ CAESAR в Україні. Фото: АрміяInform

Нагадаємо, наразі ЗСУ мають на озброєнні 18 САУ CAESAR, які були передані Францією у рамках оборонної допомоги. Водночас, ймовірно, наступного року кількість цих артилерійських систем у ЗСУ може зрости.

сау caesar
ЗСУ можуть отримати "крутішу" САУ завдяки "позиченим" у Данії машинам

Зокрема, до 12 одиниць САУ CAESAR Франція може "позичити" з контракту для Данії, однак, ймовірно, цей процес розтягнеться не на один місяць.

Читайте також: Франція оцінила досвід ЗСУ та зрозуміла, що снаряди та CAESAR треба виготовляти в рази швидше