xcounter
#

Україна б’є дронами по неочікуваних цілях, дивні темпи виробництва ракет "Циркон" та інші новини тижня від Defense Express

2474
Україна б’є дронами по неочікуваних цілях, дивні темпи виробництва ракет "Циркон" та інші новини тижня від Defense Express

Розповідаємо про ці та інші матеріали й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Темпи виробництва "Циркона"

Попри те, що гіперзвукову ракету ЗМ22 "Циркон" у РФ нібито ще не прийнята на озброєння, що звісно не заважає використовувати її для ударів по українських містах, темп її виробництва доволі вагомий.

Читайте також: ЗСУ отримають прототипи артилерійських боєприпасів на 100 км - інтригуюча заява від Rheinmetall
Тестовий пуск 3М22 "Циркон"
Тестовий пуск 3М22 "Циркон"

Зокрема, як повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України на запит АрміяInform, станом на кінець квітня 2024 року у запасах ворога налічується 40 ракет 3М22 "Циркон", а темп їх виготовлення складає до 10 одиниць на місяць. Розповідаємо, чому це несподівано дивний показник.

Удари українських дронів

У ніч на 2 травня 2024 року українські БПЛА-камікадзе завдали удар по тягових і трансформаторних підстанціях на залізничних коліях в Орловській і Курській областях РФ.

тягова підстанція
Тягова підстанція на російській залізниці, фото ілюстративне

Зі слів рашистів випливає, що це була комплексна та скоординована атака: в районі 23.00 за місцевим часом спочатку було завдано удар по тягових підстанціях в районах залізничних станцій Понирі та Слобода в Курській області, а за 15 хвилин по тому – тягові та трансформаторні підстанції на маршруті Змієвка-Глазуновка в Курській області. Розповідаємо, як наші дрони почали бити по дуже неочікуваних цілях, які рашисти точно не зможуть прикрити ППО.

Ізраїльські Patriot

Повітряні сили Ізраїлю мають протягом найближчих декількох місяців вивести з експлуатації всі батареї Patriot. Про це офіційно повідомили збройні сили, зазначивши, що всі зняття їх з озброєння відбудеться протягом найближчих восьми тижнів, тобто до кінця червня.

Patriot ЦАХАЛ
Patriot ЦАХАЛ

Причиною виведення цього ЗРК з експлуатації та його відправки на "склад" називається застарілість ЗРК, а також пояснюється що це означає його малу ефективність та складність обслуговування. І хоча здається, що Patriot малосумісний з такими епітетами, але для Ізраїлю це так. Бо на озброєнні країни перебуває (станом на 2023 рік) чотири батареї у версії PAC 2.

Корея не вірить у лазери

Поки на питання чим збивати дрони продовжує лунати відповідь - бойовими лазерами, такими як DragonFire, у Південній Кореї роблять ставку на традиційні системи - артилерійські зенітні установки з надвисокою швидкострільністю.

CIWS-II від LIGNex1
CIWS-II від LIGNex1

Південнокорейське Агентство оборонних закупівель (DAPA) оголосило, що у межах посилення захисту кораблів від дронів та протикорабельних планує закупити системи CIWS-II від корейської компанії LIGNex1. Агенція у своєму повідомленні зазначила, що рішення щодо просування цієї системи було прийнято на засіданні у міністерстві оборони.

"Євротанк" MGCS

Франція та Німеччина нарешті офіційно погодили угоду про розробку майбутньої системи бойових танків — у п’ятницю, 26 квітня, очільники оборонних відомств цих двох країн підписали пакт про розділення робот у промисловості. Йдеться про розробку "євротанка" майбутнього у рамках програми Main Ground Combat System (MGCS).

Тож тепер компанії, які беруть участь у цьому проєкті — KNDS, Rheinmetall, Thales та інші — мають можливість розпочати роботу над пропозицією, вони очікуються у найближчі місяці.

Читайте також: Індія хвалиться своїм новим дроном-бомбардувальником, який в 10 разів дешевше за Predator із США