xcounter
#

У ЗСУ розповіли, яка зброя рашистів найнебезпечніша для HIMARS та чи ризикують вони цими системами

7072
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Окупанти щосили намагаються знищити високоефективні американські ракетні установки

Дрони-камікадзе становлять найбільшу загрозу для розрахунків ракетних систем HIMARS, які високоточними ракетами ефективно нищать російську окупаційну армію. Такий висновок можна зробити з матеріалу The Wall Street Journal, яким вдалося вживу поспостерігати за роботою розрахунку HIMARS та поспілкуватися з нашими військовими.

Так, оскільки HIMARS становить серйозну загрозу для російських військ, міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав російським військам зробити ці ракетні системи пріоритетною ціллю.

Читайте також: Рідкісні кадри роботи HIMARS в Україні: на деяких ділянках забезпечують до 70 відсотків вогневого ураження

Водночас українські оператори HIMARS відзначають, що наразі найбільша загроза йде саме від безпілотників-камікадзе – як російського виробництва, так і поставленими в РФ іранськими "літаючими мопедами".

Shahed-136
Shahed-136

Втім, за словами розрахунків HIMARS, вони "відчувають себе добре захищеними українськими силами ППО та силами спеціального призначення", крім того, екіпажі HIMARS ледь не постійно знаходяться у русі під час виконання бойової задачі, що значно ускладнює задачу знищення системи.

Разом з тим, безпекою наші військові не нехтують – цього літа один з розрахунків HIMARS з міркувань безпеки був вимушений відмовитися від двох бойових виходів, коли поблизу було помічено ворожий безпілотник.

Раніше Defense Express розповідав про те, як розрахунок HIMARS виконує задачі зі знищення ворожих цілей на полі бою.

Читайте також: Армія США настільки вражена ефективністю HIMARS, що хоче замовити ще 500 одиниць