xcounter
#

У РФ "винайшли" новий захист для своїх Ту-95: коли до жартів про "Контакт" на літаках вже не так й далеко

4119
Російський Ту-95МС, фото ілюстративне
Російський Ту-95МС, фото ілюстративне

Росіяни ймовірно сподіваються, що обліплені шинами бомбардувальники допоможуть їм врятуватися від чергової атаки дронів-камікадзе

Після низки успішних атак безпілотних літальних апаратів по аеродромах на території РФ, у результаті яких було зокрема знищено бомбардувальник Ту-22М3, а також військово-транспортні літаки Ил-76, окупанти почали вживати заходів щодо захисту своїх літаків.

Про це демонстративно говорять опубліковані користувачем Twitter з ніком Tatarigami_UA супутникові знімки з російської авіабази "Енгельс", що розташована у понад 470 км від кордону з Україною.

Читайте також: Росіяни могли поставити "мангал" навіть на Ту-22М3, і це не жарти (фото)

Супутникові знімки станом на ранок першого вересня демонструють наступне — що росіяни буквально накидали на один зі своїх стратегічних бомбардувальників Ту-95МС автомобільні шини.

І, судячи з іншого супутникового знімка, де росіяни теж почали обкладати таким "захистом" інший свій бомбардувальник, то йдеться не про одиничний випадок, хоча зараз й залишається невідомим, як багато своїх літаків окупанти хочуть захистити таким чином.

Таким імпровізованим захистом окупанти, судячи з усього намагаються вберегти свої літаки від чергових атак ударних дронів. Разом з тим, для рашистів є великий ризик і зворотного ефекту, коли шини лише додадуть "вогню" у випадку чергової атаки на російський аеродром з обліпленими шинами стратегічними бомбардувальниками. Тим паче, що Україна вже застосовувала свою далекобійну зброю для ударів на відстані у 700 км.

Також якщо окупанти вирішать масово "встановлювати" шини на свої літаки, то кожного разу будуть вимушені "демонтувати" такий захист, перед тим, як літак виконуватиме тренувальний чи бойовий виліт, бо зрозуміло, що літати з шинами на крилах літак ну аж ніяк не буде.

Читайте також: Остаточна відповідь на питання динамічного захисту на Leopard 2A4 у ЗСУ: рішення типове та масове