xcounter
#

Удар по аеродрому під Псковом: у ГУР оголосили деталі, від яких волосся стає дибки

Уражений Ил-76 "ВКС РФ" у Пскові (фото: ГУР МО від The Drive - War Zone)
Уражений Ил-76 "ВКС РФ" у Пскові (фото: ГУР МО від The Drive - War Zone)
57913

Українські розвідники діють у глибокому тилу РФ й ці операції точно увійшли у підручники диверсійної справи та історії

Удар по аеродрому "Кресты" під Псковом, де базується 334-ий військово-транспортний авіаполк став найбільш результативною операцією українських бійців.

Наявні супутникові знімки демонструють повне знищення без шансів на відновлення двох Ил-76, а також критичні пошкодження центроплана ще двох цих військово-транспортних літаків РФ.

Читайте також: Скільки ракет AIM-120 AMRAAM може купити США для України за 192 млн доларів
Знищені Ил-76 псков
Знищені Ил-76 "ВКС РФ" у Пскові (фото: Planet Labs від The Drive - War Zone)

При цьому можливість відновлення уражених у центроплан Ил-76 викликають величезні питання. Полагодити їх на місці неможливо, а відновлювати їх якщо й будуть, то лише на заводі-виробнику "Авиастар-СП" в Ульяновську. Але машини не у льотному стані через пошкодження, а як їх транспортувати за 1300 км від Пскова - доволі цікава логістична задача.

Уражені Ил-76 у Пскові
Уражені Ил-76 "ВКС РФ" у Пскові (фото: Planet Labs від The Drive - War Zone)

А очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у інтерв'ю The Drive - War Zone повідомив деталі, від яких буквально волосся стає дибки.

Бо він підтвердив, що атака була здійснена з території самої РФ, а згодом з'явилось й відео одного з ударів.

Раніше таке припущення також фігурувало, коли був здійснений результативний удар по авіабазі Солці у Новгородській області зі знищенням Ту-22М3. Як мінімум рашисти також бідкались на "копетри". А слова Буданова означають, що українські розвідники діють не просто на території РФ, а у понад 650 км від кордону з Україною. І діють ефективно.

Умови, в яких група українських бійців у настільки глибокому тилу ворога атакує аеродроми важко навіть уявити. Як й ціну помилки. Більше того, навряд у сучасній історії можливо згадати настільки ж успішні дії диверсантів в аналогічних умовах на такій глибині тилу противника та з аналогічним результатом.

Й цікаво, що деякі рішення Кремля могли створити ґрунт для того, щоб таких атак було більше. Справа в тому, що у РФ бідкаються, що відправили всю аеродромну охорону на фронт, а забезпечення протидиверсійної діяльності покладено на наземний технічний персонал авіабаз.

Читайте також: Яке завдання мають вирішити виробники засобів протидії БПЛА, навіть якщо є круті системи боротьби з дронами