xcounter
#

У РФ бідкаються, що відправили всю аеродромну охорону на фронт й саме тому втратили Ту-22М3

16115
Охорона авіабаз у РФ зараз покладена на технічний персонал
Охорона авіабаз у РФ зараз покладена на технічний персонал

В історії це перший випадок, коли потужний ракетоносій-бомбардувальник знищується умовним "квадрокоптером"

Після того, як РФ вперше гарантовано втратила дальній ракетоносій-бомбардувальник Ту-22М3 на авіабазі "Сольці" у Новгородській області, яка знаходиться у 660 км від кордону з Україною, рашисти задались питання, а як це взагалі трапилось.

Справа в тому, що для атаки, відповідно до повідомлення міноборони РФ, був використаний дрон коптерного типу, тобто запускався він десь поряд із самої авіабазою. За логікою від таких атак, як й будь-яких дій диверсантів, захищати має окремий батальйон охорони, на який покладено обов'язки караульної та протидиверсійної служби.

Читайте також: Які саме F-16 Україна отримає від Нідерландів та Данії: що необхідно знати про їх стан та модернізації
Палаючий Ту-22М3 на авіабазі Солці
Палаючий Ту-22М3 на авіабазі "Солці"

Але зараз, як пише доволі відомий своїм "вечного полета братья" рашиський авіаблогер Fighterbomber

, всі ці підрозділи були відправлені на передову. Тобто через брак гарматного м'яса Кремль вигріб й такі резерви, які мали виконувати функцію захисту коштовних літаків, фактично призначених для війни з НАТО.

І саме через це обов'язок охорони авіабаз покладений на технічний персонал. В результаті можливість для дій диверсійних груп більш ніж широка. І саме це й пояснює унікальну ситуацію, коли умовним "квадрокоптером" був знищений Ту-22М3.

Ту-22М3

А кожна втрата цього літака для РФ незворотна і не вимірюється у грошах, бо ці машини вже не виробляються й альтернативи їм немає. Тобто це значно більше, ніж просто знищений літак. Бо все що є у РФ на заміну це "паперовий" довгобуд під назвою ПАК ДА, який почали розробляти з 2009 року. А модернізація до рівня Ту-22М3М все одно передбачає використання старих машин, при цьому також активно буксує.

Читайте також: Що означає аварія російської "Луна-25" для РФ: втрата технологій СРСР 50-річної давності та програш навіть Індії