xcounter
#

Ту-22М3 знищено: красномовне фото результату роботи невідомих дронів та важливі деталі

43633
Палаючий Ту-22М3 на авіабазі "Солці"
Палаючий Ту-22М3 на авіабазі "Солці"

У РФ цінна та невідновлювальна втрата у вигляді носія ракет Х-22 - дальнього бомбардувальника Ту-22М3

У мережі з'явились фото з результатом атаки російської авіабази "Сольці" де базуються бомбардувальники Ту-22М3, які є носіями ракет Х-22 та Х-32, а також здійснювали вильоти для бомбардувань оточеного Маріуполя багатотонними бомбами.

На них чудово видно Ту-22М3 у вогні. І все що видно на фото - ніс літака, який лежить на землі, тобто центроплан машини знищено вогнем. А це вже 100% незворотна втрата доволі цінної для ворога машини. Справа в тому, що хоча орієнтовна кількість Ту-22М3 у РФ на папері значиться у районі 60 одиниць, далеко не всі з них знаходяться у льотному стані.

Читайте також: Що означає аварія російської "Луна-25" для РФ: втрата технологій СРСР 50-річної давності та програш навіть Індії
Ту-22М3 Солці

Сама атака відбулась вчора, 19 серпня, близько 10 години ранку, у ньому, як заявили у РФ, брали участь дрони "коптерного типу", тобто вони були запущені відносно близько від самої авіабази. Також міноборони РФ одразу повідомило, що "пошкодження отримав один літак".

Водночас тепер стало ясно, що саме мається у РФ під словом "пошкодження", це коли літак повністю знищено у полум'ї.

Ту-22М3 Солці

Увагу на фото слід приділити двом аспектам, які кидаються в око. Перший це звісно розмір полум'я, що прямо говорить про те, що сам літак був заправлений. Друге - сходи для екіпажу, щоб він міг дістатися кабіни.

Таким чином можливо зробити припущення, що атака заскочила ворога під час підготовки до зльоту. Нагадаємо, що існує непідтверджена інформація про те, що під час атаки було уражено два літаки. Але поки існує фото лише одного знищенного борта.

Ту-22М3
Ту-22М3

А загалом для РФ це вже не перший епізод, коли дрони атакують авіабази з Ту-22М3 та результативно уражають ці літаки. У грудні 2022 року в результаті атаки на російський аеродром "Дягилево" в Рязанській області, було виведено з ладу ще один Ту-22М3.

Ту-22М3
Результат атаки на авіабазу "Дягілево" у грудні 2022 року

Тоді літак отримав значні ушкодження хвостової частини - ураження хвостового оперення та двигунів, що означає доволі вартісну, тривалу, але все ж таки можливість відновити літак. Але скоріш за все, цю машину просто списали.

Читайте також: Яке озброєння поставлять на корвети Ada для ВМСУ (відео)