xcounter
#

Для бомбардування Маріуполя рашисти застосовують вже "сталінські" авіабомби

Востаннє армія СРСР скидала їх у Афганістані
ФАБ-3000, на задньому плані - бомбардувальник Ту-22М3.
ФАБ-3000, на задньому плані - бомбардувальник Ту-22М3.
13884

Повітряно-космічні сили Росії використовують різноманітну зброю для бомбардування Маріуполя, аби зламати спротив українських захисників. З'ясувалося, що рашисти почали застосовувати для знищення міста, його споруд та проти наших бійців авіабомби ФАБ-3000, які зберігалися не менше 33 років і були прийняті на озброєння збройних сил СРСР невдовзі після Другої світової війни.

Закордонні профільні ресурси з посиланням на користувачів у російських пабліках повідомляють, що позиції добровольчого полку "Азов" на "Азовсталі" атакувалися некерованими потужними авіабомбами ФAB-3000, що їх скидали з бомбардувальників Ту-22М3. Це єдині зразки літаків, що залишилися на озброєнні армії рашистів після розпаду СРСР, що здатними нести такий тип озброєння літака.

Ту-22М3

Ціллю ворога став непрацюючий з кінця березня маріупольський металургійний комбінат "Азовсталь", який є одним із найбільших заводів такого типу в Європі.

Читайте також: РФ вперше застосувала проти України радянську ракету Х-59 (фото)

Він функціонував з 1930 по 20 березня 2020 року, з єдиною перервою у роботі у перші роки після німецького вторгнення в СРСР під час Другої світової війни.

Автор повідомлення у твіттері наголошує, що Ту-22М3 готується атакувати "АзовСталь" з ФAB 3000 у Маріуполі: "Використання стратегічної авіації для скидання тупих бомб - не найрозумніше".

Фугасна авіаційна бомба ФAБ-3000 M46 — це важка бомба, здатна пробити бетонні споруди, укриття, укріплення, греблі та промислові споруди завдяки литому корпусу вагою 1600 кг і вибуховому заряду вагою у 1400 кг.

Бомба була розроблена для бомбардувальників Ту-4, Ту-16 або Ту-22 (у базовій версії і Ту-22М3). ВПС СРСР взяли ці бомби на озброєння у 1946 році. Через вісім років з’явився новий, оновлений варіант. Останнє використання бомб ФAБ-3000 було зафіксовано під час радянської десятирічної війни у Афганістані.

Читайте також: РФ вперше застосувала проти України радянську ракету Х-59 (фото)