xcounter
#

РФ вперше застосувала проти України радянську ракету Х-59 (фото)

128249
Авіаційні керовані ракети Х-59, ілюстративне фото з відкритих джерел
Авіаційні керовані ракети Х-59, ілюстративне фото з відкритих джерел

Показово, що такою ракетою ворог зумів поцілити лише в крупну стаціонарну ціль типу зерносховища, що не мала прикриття ППО

Аграрна компанія ПАЕК, що працює на Миколаївщині, на своїй сторінці у Facebook повідомила – на днях їх елеватор в регіоні зазнав ракетної атаки рашистів, в результаті чого робота зерносховища паралізована.

Працівники компанії із зрозумілих причин не стали наводити дату цієї атаки, однак зробили декілька фото на місці удару та декілька скрін-шотів зі своїх камер спостереження. І як можемо побачити на одному із зображень, для удару в цьому епізоди рашисти використали радянську керовану ракету Х-59, і це – перший відомий випадок застосування такої ракети у війні проти України.

Читайте також: ЗСУ захопили станцію радіолокаційної розвідки армії РФ СНАР-10М1
Х-59МКМ
Скоріш за все Х-59МК2 або Х-59МКМ

Показово, що для такого "дебюту" рашисти обрали крупну стаціонарну ціль типу "елеватор", яка (очевидно) займає значну площу та не мала прикриття ППО. Зерносховище – це у чомусь також вогненебезпечний об’єкт: зерно має властивість горіти, особливо при порушенні умов зберігання; а до зерносховищ завжди підведено природний газ для сушки того самого зерна.

В свою чергу, якщо орки використали Х-59 саме для удару по крупному об’єкту типу елеватора, це може означати, що у ворога не вдались "експерименти" із оновленням системи наведення ракети цього типу, про які Defense Express розповідав в одному із своїх довоєнних матеріалів.

Ракети типу Х-59 входять в набір озброєння бомбардувальників Су-24М, що досі зберігаються в строю морської авіації Чорноморського флоту РФ, фото ілюстративне
Читайте також: Росія взялася за дешевий "Овод": вперше показали ракету Х-59МКМ без ГСН