xcounter
#

Росіяни могли поставити "мангал" навіть на Ту-22М3, і це не жарти (фото)

6038
Черговий модернізований Ту-22М3М для "ВКС РФ" на території Казанського авіазаводу, березень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Черговий модернізований Ту-22М3М для "ВКС РФ" на території Казанського авіазаводу, березень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Щоб знайти захист проти наших дронів, окупанти доходять уже до абсурдних рішень

У відкритому доступі з'явився супутниковий знімок ворожої авіабази "Дягилево", на якій зараз розміщене доволі потужне угрупування літаків "ВКС РФ" - орієнтовно 12 військово-транспортних літаків Ил-76, орієнтовно 4 винищувачі Су-30, три стратегічні бомбардувальники типу Ту-22М3 та шість літаків типу Ту-95МС.

При цьому як мінімум на двох Ту-22М3 у верхній частині корпусу ми можемо побачити щось на кшалт камуфляжного окрасу, який має візуально спотворювати контури літаків, або ж це взагалі насправді "козырки", щось на кшалт "мангалів" для захисту цих бомбардувальників від можливих атак нашими дронами у проекції згори. Відповідне зображення опублікував OSINT-аналітик MT_Anderson на своєму профілі в Twitter.

Читайте також: Виведення РФ з Курильських островів С-300В: чому мова йде не лише про засоби ППО
Російські літаки на аеродромі "Дягилево", зокрема Ту-22М3 з ймовірно встановленими "мангалами", 29 серпня 2023 року, джерело - MT_Anderson

В свою чергу, від Defense Express можемо тут побудувати наступні припущення. Навіть якщо на цих зображених бомбардувальник справді стоїть щось на кшалт "мангала" для захисту від атак дронів в проекції згори, то напевне, що має бути легка та зйомна конструкція. Інакше якщо такий "козырек" зробити не зйомним, то це як мінімум почне впливати негативно на аеродинамічні характеристики бомбардувальника.

Якщо співставимо місце ймовірного розташування "мангала" над верхньою частиною зображених вище Ту-22М3, то отримаємо можливість припускати, що ця конструкція прикриває саме баки з паливом, котрі є найбільш уразливим елементом ворожих літаків під час нальотів наших дронів.

Схема компоновки Ту-22М3, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Цілком є підстави припускати, що російські військові могли піти на встановлення подібних "козырьков" над своїми стратегічними бомбардувальниками як імпровізованого рішення хоча б через такий момент – ворожі "воєнкори" продовжують скаржитись, що за 1,5 року повномасштабної війни проти України на їх аеродромах досі нема бодай якихось елементів захисту для їх літаків.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, що РФ намагалась збивати наші БПЛА за допомогою Ми-28, але ефективність такого кроку викликає обгрунтовані сумніви.

Знищений російський Ту-22М3 в результаті атаки на аеродром "Сольцы", серпень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Удар по аеродрому під Псковом: у ГУР оголосили деталі, від яких волосся стає дибки