xcounter
#

Остаточна відповідь на питання динамічного захисту на Leopard 2A4 у ЗСУ: рішення типове та масове

8786
Остаточна відповідь на питання динамічного захисту на Leopard 2A4 у ЗСУ: рішення типове та масове

На відео потрапили декілька десятків українських Leopard 2A4, які отримали типове посилення бронювання динамічним захистом

Після того, як Збройні Сили України отримали танки Leopard 2A4 почались з'являтися фото та відео цієї техніки з додатковим динамічним захистом. Що викликало питання, а чи є таке рішення поодиноким, ледь не ініціативою екіпажу, або ж типовим й масовим.

Але тепер у мережі було опубліковано відео, яке дозволяє остаточно стверджувати, що рішення додатково забронювати Leopard 2A4 системне й у ЗСУ ці машини пройшли light-модернізацію. Й на кадрах видно понад два десятки машин, які отримали додаткове бронювання за типовою схемою.

Читайте також: Німеччина викупила в Швеції лише 200 ракет до IRIS-T SLS для України, і це дуже тривожна цифра

Цілком можливо, що на фото танки 33-ої окремої механізованої бригади, про наявність на озброєнні якої Leopard 2A4 із динамічним захистом стало публічно відомо завдяки повідомленню Генштабу ЗСУ у липні цього року.

І зрештою нарощування бронювання Leopard 2A4 є абсолютно логічним рішенням, яке здійснюють й інші оператори машин у цій версії. Наприклад, Польща модернізує A4 у свою версію з індексом PL, одним з елементів якої є нарощування захисту башти.

Посилення динамічним захистом пропонувалось для турецьких збройних сил компанією Roketsan, як й грецькою EODH SA для Leopard 2A4. І хоча ці рішення можливо вважати більш довершеними, в Україні зараз не має часу на проведення більш масштабних модернізацій, й тому саме таке встановлення блоків динамічного захисту можливо вважати оптимальним рішенням.

При цьому говорити, що на танки встановлено динамічний захист "Контакт-1" може бути невірно, бо у ці самі стандартні контейнери встановлюється сучасні та значно ефективніша елементи ХСЧКВ українського виробництва.

Читайте також: У австралійський EOS розкрили який бойовий модуль з унікальними можливостями поставили Україні