xcounter
#

У НАТО знову розглядають зброю для ПС ЗСУ, від якої "відмовилися у перші дні війни" – Bloomberg

5726
Польській МіГ-29
Польській МіГ-29

Але поки найбільш реальний варіант – це передача радянського озброєння

З огляду на інтенсивні терористичні обстріли з боку РФ, західні союзники України мають посилити свою підтримку у напрямку протиповітряної оборони та іншої зброї, що допоможуть ЗСУ якнайкраще протистояти російській окупаційній армії.

Так, у матеріалі Bloomberg йдеться про те, що Україна, зрештою, може посилитися таким потужним комплексом, як Patriot, а також винищувачами, від ідеї передачі яких у НАТО "відмовилися у перші дні війни".

Читайте також: Повітряний міст з Китаю до РФ: ситуація загрозливіша ніж вважалось - зростання втричі, залучено шість бортів

Передусім йдеться про повернення до плану передачі ПС ЗСУ польських МіГ-29 – нагадаємо, що ідея передати Україні ці винищувачі обговорювалася Польщею та США ще у березні, за декілька тижнів після повномасштабного вторгнення РФ.

Потім від цієї ідеї відмовилися – є доволі сумнівна версія, що в процес втрутився Китай з побоюваннями, що передача ЗСУ винищувачів спричинить серйозну ескалацію аж до "ядерної загрози".

F-16
F-16

Зрештою, у Bloomberg також кажуть, що НАТО розглядає "надлишки американських F-16, простого в освоєнні винищувача". Втім, раніше Defense Express розповідав, що Україна не має розраховувати на F-16 раніше 2025 і аналізував, які є альтернативи чи інші варіанти посилення ПС ЗСУ.

Читайте також: Попри правило "воюючої країни", у Швеції кажуть, що дозволити продаж винищувачів Україні – це хороша ідея