xcounter
#

Попри правило "воюючої країни", у Швеції кажуть, що дозволити продаж винищувачів Україні – це хороша ідея

32081
JAS 39 Gripen від Saab
JAS 39 Gripen від Saab

Але про те, що це буде "сьогодні" чи вже "завтра" поки що не йдеться

У Швеції вирішили заговорити про винищувачі для ПС ЗСУ – заяву про необхідність дозволити продаж Україні винищувачів SAAB JAS 39 Gripen зробив один зі шведських депутатів Магнус Якобссон.

"Я знаю, що українська сторона зацікавлена у шведському літаку JAS 39 Gripen (SAAB), і я говорю, що ми маємо зробити це можливим", – зауважує Якобссон.

Читайте також: Ще один цвях у вертоліт NH90 на цей раз від Швеції: європейські машини замінять на UH-60 Black Hawk

Він зазначає, що попри правило в країні, яке не дозволяє продавати зброю воюючій країні, Швеція має знайти таку можливість, оскільки "ми вже даємо техніку Україні".

Втім, звичайно, що це може бути елементарною політичною заявою – з іншого боку, Україні, зрештою, все ж таки треба буде обирати новий винищувач для ПС ЗСУ, і готовність різних країн надати свої варіанти буде тільки плюсом.

Щодо ж SAAB JAS 39 Gripen, то так, це ще один кандидат на посилення ПС ЗСУ серед інших можливих і ми вже детально розглядали, чи найкращий це варіант.

САУ Archer
САУ Archer

Водночас нагадаємо, що нещодавно Швеція оголосила про найбільший в історії пакет оборонної допомоги для України на суму 287 млн доларів – 155-мм САУ Archer там не буде

, однак ЗСУ посиляться системами ППО та іншою зброєю й обладнанням.

Читайте також: ЗСУ отримали "кишенькового" "Змія Горинича" Minröjningsorm зі Швеції