xcounter
#

Танки, "Іскра" та апарати ШВЛ: п'ять подій тижня від Defense Express

1049
Танки, "Іскра" та апарати ШВЛ: п'ять подій тижня від Defense Express

Defense Express пропонує ознайомитися із подіями і матеріалами, які найбільше зацікавили наших читачів цього тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті. Отже, протягом тижня ...

… у Харкові модернізували 11 танків Т-64 зразка 2017 року.

Зробили це, звісно, не протягом останнього тижня – а з початку 2020 року. Як відзначили на підприємстві, результат вийшов успішним: "Це лише зовні танк Т-64, а насправді ж він після сотень годин копіткої роботи фахівців у кількох цехах і на випробувальному полігоні став фактично іншою, сучаснішою бойовою машиною".

Читайте також: F-35. Літати можна, але недовго...

Так, на підприємстві врахували пропозиції військових і, крім базової модернізації, запровадили на відновлених у цьому році машинах кілька додаткових покращень.

Модернізація танка Т-64 в цеху ДП
Модернізація танка Т-64 в цеху ДП "Харківський бронетанковий завод"

Тепер, за словами директора ДП "Харківський бронетанковий завод", "у противника залишається менше шансів на успіх під час протистояння з нашою "шістдесятчетвіркою".

… ми спостерігали за успіхом турецьких підприємств у створенні апаратів ШВЛ.

Міська лікарня Стамбула минулого тижня отримала першу серію апаратів штучної вентиляції легенів турецького виробництва.

COVID-19 по-турецьки: поки в Україні

Оборонним та спеціалізованим компаніям Туреччини – Baykar, Aselsan, BIOSYS, Arçelik – вдалося впродовж кількох місяців самостійно створити дизайн, розробити критичні підсистеми та програмне забезпечення. Тобто пройти шлях від розробки до серійного виробництва та сертифікації апаратів ШВЛ у Туреччині. І це з урахуванням того, що до цього часу подібні вироби в країні не випускалися, а лише закуповувалися імпортні зразки. Є з кого брати приклад!

… ми дізналися, коли Збройні Сили отримають серійний контрбатарейний радар 1Л220УК.

До кінця поточного року. Про це нам розповів директор КП "НВК "Іскра" Юрій Пащенко.

Станом на сьогодні "Іскра" вже розпочала серійне виробництво замовлених вітчизняним оборонним відомством контрбатарейних радарів 1Л220УК. Для початку серійного виробництва на "Іскрі" освоїли нові технології та залучили нові ділянки виробництва, набрали персонал і провели відповідне навчання.

1Л220УК
1Л220УК на позиції під час випробувань

На підприємстві розраховують, що Збройні Сили замовлять "не декілька машин, а хоча б так, як це передбачалося з початку – до десяти", розповідає директор "Іскри". "Безперервність роботи впродовж кількох років поспіль, дозволить нам підготувати наступну модель станції контрбатарейної боротьби, яка вже є в наших планах. Вона матиме тактичне застосування", – зазначає Юрій Пащенко.

… розповіли ще трохи про "Іскру".

Точніше розпитали. Рекомендуємо прочитати інтерв’ю з директором підприємства Юрієм Пащенком. На нашу думку, вийшло цікаво. Тут і про "ребрендинг" РЛС 80К6Т, і про нову "Кольчугу", про Р-330УМ "Мандат Б1Е" і модернізацію приладобудівного виробництва.

… і зрозуміли, що насправді цікавих подій та матеріалів було більше, ніж п’ять.

Так, "Вільха-М" пройшла чергові вогневі випробування на шляху до прийняття на озброєння українською армією.

Пуск
Пуск "Вільхи-М"

Державне підприємство "Завод імені В.О. Малишева" незабаром планує відвантажити Міністерству оборони України партію модернізованих танків БМ "Булат".

Відновлені БМ
Відновлені БМ "Булат" на Параді Незалежності у серпні 2016 року

А наш колега підготував матеріал про те, чому Росія не змогла запустити Т-14 "Армата" в серію.

Армата

Читайте також: Простіше вже не буде: новий безпілотник Quantix Recon для "тупої" піхоти