xcounter
#

Найближчим часом "Завод ім. Малишева" передасть Міноборони партію модернізованих БМ "Булат"

2242
Відновлені БМ "Булат" на Параді Незалежності у серпні 2016 року
Відновлені БМ "Булат" на Параді Незалежності у серпні 2016 року

ДП "Завод імені В.О. Малишева", що входить до складу ДК "Укроборонпром", незабаром планує відвантажити Міністерству оборони України партію модернізованих танків БМ "Булат"

Відповідну заяву зробив прес-службі Концерну директор з виробництва Державного Підприємства "Завод імені В.О. Малишева" Герман Сметанін, повідомляє Defense Express.

"У найближчий час ми плануємо відвантажити чергову партію техніки для Міністерства оборони України. Мова йде про партію модернізованих БМ "Булат". Крім того, завод завершить виробництво корпусів БТР-4 для ХКБМ. Філія з випуску двигунів також виготовлятиме щомісяця 10 двигунів згідно з затвердженим графіком", – відзначив Герман Сметанін.

Читайте також: ЗСУ отримали вже понад 200 модернізованих танків Т-64 зразка 2017 року
Відновлені БМ
Відновлені БМ "Булат" на Параді Незалежності у серпні 2016 року

Своєю чергою, представники прес-служби ДК "Укроборонпром" нагадали, що протягом останніх 3 років на ДП "Завод імені В.О. Малишева" відремонтували та передали до української армії понад півсотні БМ "Булат". Машини відновлені після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави. Фахівці харьківського підприємства не тільки відремонтували військову техніку, а й здійснили серйозну модернізацію для надання бойовим машинам нових, більш удосконалених тактико-технічних характеристик.

Модернізовані Т-64 зразка 2017 року на Параді Незалежності у серпні 2018 року
Модернізовані Т-64 зразка 2017 року на Параді Незалежності у серпні 2018 року

Представники заводу не надали детальну інформацію ні про кількість модернізованих танків, ні про те, які саме складові "Булатів" було вдосконалено. Можна лише припустити, що йдеться про модернізацію на кшталт Т-64 зразка 2017 року. Тобто встановлені більш сучасні засоби звязку, навігації, прилади спостереження, а також покращений динамічний захіст.

Читайте також: Т-72АМТ у Збройних Силах: передано десятки машин, яких вистачить на танковий батальйон