xcounter
#

ЗСУ отримали вже понад 200 модернізованих танків Т-64 зразка 2017 року

652
Т-64 зразка 2017 року на навчаннях 17 ОТБр ЗСУ
Т-64 зразка 2017 року на навчаннях 17 ОТБр ЗСУ

Танкові підрозділи Збройних сил України отримали вже понад дві сотні модернізованих танків Т-64 зразка 2017 року

Зокрема, Державне підприємство "Харківський бронетанковий завод" (ХБТЗ), яке входить до складу ДК "Укроборонпром" модернізувало 162 танки Т-64БВ зразка 2017 року. Остання партія, згідно з інформацією прес-служби Концерну, куди входили три таких машини була передана сьогодні, 27 березня.

Своєю чергою, ДП "Львівський бронетанковий завод" (ЛБТЗ), яке опанувало цю модернізацію у серпні минулого року, також близьке до закриття контракту з постачання в рамках ДОЗ близько півсотні оновлених Т-64.

Читайте також: ЗС України передано 13 модернізованих танків
Оновлений на ХБТЗ Т-64 зразка 2017 року відправляють замовнику
Оновлений на ХБТЗ Т-64 зразка 2017 року відправляють замовнику. 27 березня 2020 року

"Ми виконували його (контракт) півтора року це більше ніж півсотні одиниць техніки (Т-64 зразка 2017 року)", - повідомив кілька днів тому в інтерв'ю кореспондентам каналу UA: Львів Суспільне мовлення директор ЛБТЗ Віктор Андрощук.

За його словами, контракт з Міноборони передбачав постачання модернізованих машин впродовж трьох років, однак львівське підприємство впоралося вдвічі швидше.

Оновлені на ЛБТЗ Т-64 зразка 2017 року готуються до відправлення ЗСУ
Оновлені на ЛБТЗ Т-64 зразка 2017 року готуються до відправлення ЗСУ. 25 березня 2020 року

"Це в нас контракт згідно Державного оборонного замовлення. Він був заключений на три роки. Півтора року ми його виконуємо й вже закінчуємо. Ось передостання партія виходить (мова йде про 6 машин, що були відправлені ЗСУ 25 березня ц.р., - прим. ДЕ). Я думаю що у квітні-місяці останні машини ми відправимо", - відзначив Віктор Андрощук.

Нагадаємо, оновлені танки оснащені новим прицільним комплексом навідника з тепловізором (ТПН-1-ТПВ від "Трімен-Україна"), що дозволяє ефективно вести вогонь з гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов, а інші члени екіпажу отримали нові прилади нічного бачення з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління (ТКН-3ВУМ та ТВНЕ-4БУМ).

Також Т-64 зразка 2017 року отримав новий значно кращий динамічний захист (ХСЧКВ від БЦКТ "Мікротек"), сучасну систему супутникової навігації СН-4215 від ДП "Орізон-Навігація" та нові цифрові радіостанції "Либідь К-2РБ". До того ж, на вимогу Міністерства оборони модернізовані танки оснастили дзеркалами заднього виду та драбинками для екіпажу.

Також варто додати, що перед модернізацією всі бойові машини повністю розбираються й проходять капітальний ремонт та відновлення.

Читайте також: Т-72АМТ у Збройних Силах: передано десятки машин, яких вистачить на танковий батальйон