xcounter
#

Стало відомо, коли серійний контрбатарейний радар 1Л220УК від НВК "Іскра" потрапить до Збройних Сил України

2822
Контрбатарейний радар 1Л220УК пішов у серію
Контрбатарейний радар 1Л220УК пішов у серію

Скоро армія поповниться серійними контрбатарейними радарами 1Л220УК від НВК "Іскра"

На сьогодні відбувається серійне виробництво контрбатарейних радарів 1Л220УК. Про це в коментарі Defense Express повідомив директор КП "НВК "Іскра" Юрій Пащенко.

Станом на сьогодні "Іскра" вже розпочала серійне виробництво замовлених вітчизняним оборонним відомством контрбатарейних радарів 1Л220УК. Паралельно з цим відбувається наладка технологічних процесів на новому обладнанні, яке було придбане під виробництво саме цих виробів.

Читайте також: Українська модифікація ЗУ-23-2 проходить визначальні відомчі випробування (фото)

"Ми розраховуємо до кінця поточного року здати один з серійних зразків для Міноборони України. Наступна станція буде виготовлена з певним зсувом, через поточний карантин, на початку наступного року. Однак ми розраховуємо, що ЗСУ замовить у нас не декілька машин, а хоча б, так як це передбачалося з початку - до десяти. Це пов’язано з особливістю виробництва такої специфічної високотехнологічної техніки. Тут не можна замовити дві-три одиниці, потім зробити паузу на кілька років і дозамовити ще. До того ж, безперервність роботи впродовж кількох років поспіль, дозволить нам підготувати наступну модель станції контрбатарейної боротьби, яка вже є в наших планах. Вона матиме тактичне застосування", - повідомив Юрій Пащенко.

1Л220УК ТТХ
Тактико-технічні характеристики 1Л220УК

Окрім того, директор підприємтсва зазначив, що для початку серійного виробництво на "Іскрі" освоєно нові технології та задіяні нові ділянки виробництва. Також для реалізація виробничої програми набраний персонал і проведено відповідне навчання.

Нагадаємо, контрбатарейний радар 1Л220УК, який виготовляється КП "НВК "Іскра", яке входить до складу ДК "Укроборонпром", навесні 2019 року успішно пройшов державні випробування і восени того ж року був прийнятий на озброєння ЗС України.

Цей радар призначений для визначення координат позицій артилерії та стартових майданчиків ракетних комплексів противника. Завдяки антенній решітці, яка працює в мікрохвильовому діапазоні, радар виявляє снаряди, що летять у бік своїх сил, а потужна система обробки вибудовує траєкторії їхніх польотів та визначає координати позицій, звідки був зроблений постріл. Це дає змогу визначити на великих відстанях точне місцеперебування ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів.

1Л220УК
1Л220УК на позиції під час випробувань

Станція базується на двох машинах – антенно-апаратній та машині управління з робочими місцями для персоналу. Така роздільна побудова значно посилює захист персоналу від ураження протирадіолокаційними ракетами та снарядами в умовах ведення бойових дій. Персонал також може виконувати свої функції за допомогою виносного робочого місця, яке може перебувати в захищеному місці.

Інтерв’ю з директором КП "НВК "Іскра" Юрієм Пащенком читайте 24 квітня 2020 року на сайті Defense Express.

Дивіться також: Росія у Придністров’ї готується до війни: 65 військових навчань лише за останні 3 місяці