xcounter
#

Простіше вже не буде: новий безпілотник Quantix Recon для "тупої" піхоти

Компанія AeroVironment запропонувала військовим круту розробку
2833
БпЛА Quantix Recon від компанії AeroVironmen
БпЛА Quantix Recon від компанії AeroVironmen

Новий гібридний безпілотник Quantix Recon від компанії AeroVironment спроможний вирішувати розвідувальні завдання швидко, автономно і з можливостями "зору" навіть через рослинні хащі.

Американська компанія AeroVironment добре відома тим, що розробляє безпілотні системи, які є і технічно потужними, і максимально зручними у користуванні. Хто не знає: бпла Puma, Raven, баражуючі боєприпаси Switchblade та Blackwing - це розробки саме компанії AeroVironment. Всі вони стоять на озброєнні армії США, а деякі зразки – як той же Raven, постачаються закордонним користувачам. Україна – одна з них.

Безпілотник Quantix ™ Recon – перед стартом.

Нині компанія AeroVironment запронувала військовим нову розробку. Це безпілотник Quantix ™ Recon – надійне та швидке розвідувальне рішення. Новий безпілотник - простий у використанні, повністю автоматизований і запускається без рук.

Читайте також: Безпілотник "Фурія" прийнято на озброєння Збройних Сил України (відео)
Визначення режимів польоту Quantix ™ Recon – за допомогою планшету

Поставив на землю, на екрані планшету визначив маршрут чи об’єкт, вказав висоту польоту (на вибір – п’ять ешелонів висот), посунув повзунок на екрані "старт" - і все. Дивись, спостерігай, приймай рішення – або у ході польоту, або по поверненні безпілотника.

Старт - одним рухом пальця по планшету

Унікальна гібридна конструкція безпілотника Quantix Recon поєднує в собі переваги вертикального зльоту та посадки з дальністю, швидкістю та ефективністю безпілотного літального апарату з фіксованим крилом. Тобто: стартуємо вертикально з будь-якої площадки, навіть поміж будівлями чи деревами. Потім безпілотник переходить у горизонтальній політ. Приземлення у визначену точку – також вертикально.

Старт - вертикально з будь-якої площадки, навіть поміж будівлями чи деревами.

За 45 хвилин польоту (це визначається можливостями акумулятора ) Quantix Recon здатний провести детальне обстеження до 1,6 квадратних кілометрів, або 20 лінійних кілометрів. Режими автоматичного польоту користувач може обрати заздалегідь – або по маршруту, або до і навколо конкретних об’єктів чи площ.

Після старту безпілотник переходить у горизонтальній політ.

Оператор спостерігає за об’єктами на землі за допомогою планшету. Завдяки функції програми Quick-Look HD користувач може збільшити масштаб зображення і наблизити об’єкт настільки близько, що можна буде побачити деталі розміром не більше декількох сантиметрів.

Зум-режими на планшеті користувача

Quantix Recon оснащений двома 18-мегапіксельними камерами. Одна – кольорова високої роздільної здатності, інша – багатоспектральна.

Quantix Recon оснащений двома 18-мегапіксельними камерами

На відміну від звичайної камери, багатоспектральна дозволяє отримати унікальні зображення як площі, так і конкретного об’єкта на цій площі. Перевага гіперспектральної зйомки добре відома у сільському господарстві, де таким способом за допомогою БпЛа діагностують стан грунту або виявляють захворювання будь-якої культури.

Площа розвідки за 45 хвилин

У військовому вимірі гіперспектральна зйомка цікава іншим. Якщо коротко, то зелений танк у зелених хащах при роботі кольорової камери оператор може і не побачити. А гіперспектральна камера одразу виявить і виділить танк серед зелені.

Потужна бортова обробка даних дозволяє користувачу одразу переглядати геопросторові зображення високої роздільної здатності на операційному планшеті, як тільки БпЛА здійснить посадку у визначеній точці. Жодних інших пристрів, окрім планшету, для перегляду та швидкого аналізу не потрібно.

Зібрані дані зображень сумісні з широким спектром доступних аналітичних інструментів географічної інформаційної системи для полегшення подальшого аналізу.

Літимо - бачимо ...
А що там?
А ну ближче ...
Тепер бачу все.

"Quantix Recon" AeroVironment - це недороге розвідувальне рішення, яке військовий може скерувати на виконання оперативної місії продовж декількох хвилин. Комплекс забезпечує геореференційне зображення високої роздільної здатності з важкодоступних районів або середовищ, де ситуація швидко змінюється", - так характеризують свою розробку у компанії.

Військовий може скерувати Quantix Recon на виконання місії продовж декількох хвилин

І наголошують, що безпілотник може проводити розвідувальні операції у режимі, коли він є абсолютно нечутливий для впливу ворожих систем радіоелектронної боротьби. Адже "радіочастотний безшумний режим Quantix Recon дозволяє йому виконувати місії непоміченим".

Ці переваги на полі бою солдат може отримати після достатньо короткого курсу підготовки для роботи з новим безпілотним комплексом. Адже майже все - від старту до приземлення - Quantix Recon буде робити сам.

Читайте також: ​Дрони Fly Eye та RQ-11 Raven шукають пожежі та диверсантів у зоні відчуження (відео)