xcounter
#

Міноборони України активізувало проект "Берегиня" від київського "Меридіана"

874
Міноборони України активізувало проект "Берегиня" від київського "Меридіана"

Міноборони України зацікавилось безпілотником "Берегиня": очікується прийняття спільного рішення між військовими та "Меридіаном"

ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова, що входить до складу ДК "Укроборонпрому" очікує на підписання спільного рішення з Міністерством оборони України щодо подальшого розвитку проекту створення БАК “Берегиня”. Про це Defense Express повідомив головний конструктор підприємства Олег Присяжнюк.

"Підприємство отримало запит на розробку квадрокоптера від Міністерства оборони у березні 2019 року. Наразі процес стосовно розробки "Берегині" триває. Важливим є те, що і Міністерство оборони, і Генеральний штаб останнім часом активізували свою діяльність в даному напрямку і зараз ми в очікування на підписанні спільного рішення щодо відкриття дослідно-конструкторської роботи. А це важливий крок" - зазначив Олег Присяжнюк.

Основни тактико-технічні характеристики БПЛА "Берегиня" з брошюри ДК "Укроборонпром"

Нагадаємо, безпілотний комплекс вертикального злету та посадки "Берегиня" створюється для ведення розвідки, виявлення цілей і коригування мінометного вогню на відстані до 8 км. БПЛА має захищений канал зв’язку, який дозволяє як у ручному, так і в автоматичному режимі, керувати ним на робочих дистанціях, зокрема, й в умовах протидії ворожих засобів РЕБ.

Безпосередньо керування комплексом відбувається, як з допомогою планшета, на якому відображається інформація, так і з допомогою окулярів віртуальної реальності. Використання окулярів дозволяє під час польоту приймати швидкі рішення. Крім того, "Берегиня" простий у користуванні апарат. Для підготовки до повторного польоту потрібна одна хвилина.

Керування комплексом може здійснюватися за допомогою окулярів віртуальної реальності

Мультикоптер має модульну базу під різні завдання. Опрацьовується можливість використовувати різні типи гвинтомоторних груп і корисного навантаження. Крейсерська швидкість польоту становить 45 км/год, при необхідності швидко подолати небезпечну ділянку здатний досягати швидкості й 120 км/год.

Вага безпілотника складає 2 кг. Час повного розгортання, за умови підготовки операторів, – до 2 хвилин. За 3 секунди безпілотник набирає висоту 100 метрів. Безпілотник оснащений цифровою та аналоговою камерами.

ТЕГИ Розвідка