xcounter
#

​Дрони Fly Eye та RQ-11 Raven шукають пожежі та диверсантів у зоні відчуження (відео)

612
​Дрони Fly Eye та RQ-11 Raven шукають пожежі та диверсантів у зоні відчуження (відео)

Національна гвардія України залучила дрони у антидиверсійний операції у Чорнобильській зоні відчуження

Для пошуку осередків пожеж у Чорнобильській зоні відчуження та пошуку диверсантів Національна гвардія України залучила дрони Fly Eye и RQ-11 Raven.

"Національної гвардії України вдень та вночі проводять аеророзвідку зони відчуження Чорнобильської АЕС та прилеглої території Київської та Житомирської областей. Основною метою екіпажів безпілотних авіакомплексів є виявлення нових осередків займання, розповсюдження пожеж та пошук диверсійних груп, які здійснюють підпали,". - повідомила прес-служба НГУ, додавши, що також шукають й інших правопорушників на кшталт сталкерів.

Читайте також: Інженерні війська СВ ЗСУ вже третю добу допомагають у ліквідації пожежі у зоні відчуження (відео)

Для здійснення моніторингу Нацгвардія застосовує американські дрони RQ-11 Raven (максимальний радіус дії 10 км та до однієї години польоту), а також польські Fly Eye від WB Group (максимальний радіус дії до 50 км та до трьох годин польоту).

Важливо зазначити, що Fly Eye може оснащуватись тепловізійною камерою, яка якнайкраще підходить для виявлення пожеж та підпалювачів через здатність "бачити" попри високий рівень задимленості.

Окрім цих БПЛА, які експлуатуються Нацгвардією, та у випадку приєднання до операції Збройних Сил України, контроль над зоною відчуження може бути посилений завдяки оперативно-тактичним безпілотникам Bayraktar TB2. Ці дрони можуть знаходитись у повітрі 24 години та мають максимальний радіус дії у 150 км від станції управління із можливістю "перепідключення" до іншої прямо у польоті.

Додамо, що українські пілоти вже розпочали постійні польоти на Bayraktar TB2 в небі України. І можливе застосування ТВ2 для моніторингу пожеж та пошуку паліїв може мати позитивний ефект для тренування операторів дронів.

Читайте також: Мультикоптери: вибір сучасного війська ч.1