xcounter
#

ХБТЗ за три місяці 2020 року модернізував 11 Т-64 зразка 2017 року (фото)

2291
Модернізований на ХБТЗ танк Т-64 зразка 2017 року відправляється в танковий підрозділ ЗСУ
Модернізований на ХБТЗ танк Т-64 зразка 2017 року відправляється в танковий підрозділ ЗСУ

З початку цього року на ДП "Харківський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", модернізували вже 11 Т-64

Мова йде про відому версію українського танка – Т-64 зразка 2017 року. Працівники підприємства, враховуючи пропозиції військових, окрім базової модернізації, також запровадили на відновлених у цьому році машинах кілька додаткових покращень.

Зокрема була встановлена камера заднього виду, сигналізація критичних режимів роботи двигуна, новіший тепловізор та інші невеликі доопрацювання.

Читайте також: ЗСУ отримали вже понад 200 модернізованих танків Т-64 зразка 2017 року

"Це лише зовні танк Т-64, а насправді ж він після сотень годин копіткої роботи фахівців у кількох цехах і на випробувальному полігоні став фактично іншою, сучаснішою бойовою машиною", - відзначили працівники бронетанкового заводу.

За словами директора ДП "ХБТЗ" Вячеслава Стрільця, оснащення модернізованого танка комплексними системами управління дає змогу запобігати відхиленню від норми технічних параметрів основних систем машини та зменшує ризики відмови чи поломки. А наявність у модернізованій бронемашині сучасних засобів ураження противника дає змогу значно підвищити бойову ефективність.

Модернізація танка Т-64 в цеху ДП
Модернізація танка Т-64 в цеху ДП "Харківський бронетанковий завод"

Установлення на танку сучасної системи управління вогнем забезпечує інформаційну перевагу над противником завдяки збору та оперативному доведенню до всіх танкових екіпажів підрозділу точної й повної інформації про ситуацію на полі бою.

"Оснащення танка сучасними системами пришвидшує процес управління засобами розвідки та прицілювання зброї. Як наслідок, збільшується їхня живучість. Тож у противника залишається менше шансів на успіх під час протистояння з нашою "шістдесятчетвіркою", — зазначив директор підприємства.

Модернізовані на ХБТЗ танки Т-64 зразка 2017 року та Т-80БВ
Модернізовані на ХБТЗ танки Т-64 зразка 2017 року та Т-80БВ

Нагадаємо, з початком бойових дій на Донбасі ХБТЗ виготовило та віддало на передову близька 400 одиниць бойових броньованих машин. Як повідомлялося раніше, минулого місяця завод передав Збройним силам України 13 одиниць модернізованої техніки, а саме 10 танків Т-80БВ та 3 танки Т-64БВ зразка 2017 року. Всього ж на теперішній час "Харківський бронетанковий завод" виготовив 250 модернізованих бойових машин: 162 танки Т-64БВ зразка 2017 року та 88 танків Т-80БВ.

Читайте також: ЗС України передано 13 модернізованих танків