xcounter
#

Спочатку Німеччина замовила в Австралії виробництво БМП, а тепер там вчитиме і своїх пілотів

6103
Eurofighter Typhoon німецьких ВПС, ілюстративне фото з відкритих джерел
Eurofighter Typhoon німецьких ВПС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Дві країни на різних континентах продовжують налагоджувати оборонну співпрацю

Німеччина та Австралія 10 серпня 2024 року уклали декларацію про наміри, підписи під якою поставили командувачі військово-повітряних сил обох країн. За текстом цієї декларації виходить, що тепер німці працюватимуть з Австралією, що там навіть вчити своїх пілотів.

Якщо конкретніше, то командувач Люфтваффе генерал-лейтенант Інго Герхартц та його колега з Королівських ВПС Австралії (RAAF) маршал авіації Стівен Чеппел домовились про те, що з 2025 року перші німецькі пілоти вчитимуться на потужностях "Зеленого континенту".

Читайте також: РФ показала 155-мм керований снаряд "Краснополь-М2", але з чого стріляти та хто купить
F-35 у лівреї німецьких ВПС, ілюстративний рендер з відкритих джерел

Як далі в своїй публікації розгортає портал Janes, Люфтваффе прагне дотримуватись стандартів НАТО, за якими кожен пілот повинен мати 180 годин нальоту в рік, щоправда у цей показник включається також і тривалість практики на тренажерах, яка має складати 40 годин на рік.

Але так як навчальних літаків та інших потужностей для підготовки безпосередньо в розпорядженні Люфтваффе все ж недостатньо, німецьким військовим доводиться все більше використовувати залучати потужності інших країн.

Зокрема, мова про використання Міжнародної льотної школи ВПС Італії (IFTS) на авіабазі Дечімоманну на острові Сардинія для підготовки на "етапі IV", тобто коли стройові пілоти ведуть підготовку на бойових літаках.

Eurofighter Typhoon німецьких ВПС, ілюстративне фото від Scramble.ln

Якщо говорити про можливості навчання пілотів на потужностях в Австралії, то тут мова про те, що скоріш за все стажери Люфтваффе можуть отримати розширену льотну підготовку в Школі №2 на авіабазі Пірс в Західній Австралії. Там курс підготовки передбачає зокрема тренування на симуляторах (IFC), а потім навчальні польоти на літаках BAE Systems Hawk Mk 127.

Тут також можемо додати, що Австралія та Німеччина і до цього моменту напрацьовували оборонну співпрацю за доволі неочікуваними векторами.

Наприклад, у березні 2024 року стало відомо про те, що Австралія експортуватиме до Німеччини німецькі колісні БМП Boxer на 660 млн доларів, і в цьому є певний парадокс. Бо так виходить, що Бундесвер буде озброюватись німецькими ББМ, виготовленими на потужностях австралійського філіалу Rheinmetall.

Читайте також: В США заміряли безпечну відстань для солдат при стрільби з різних типів зброї, чим це актуально