xcounter
#

Скільки ракет Х-22 залишилося в РФ, чи будуть в Криму МиГ-29К з іржавого "Кузнецова" та таємнича ракета проти ворожої РЛС: події тижня війни від Defense Express

78614
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

Західні аналітики оцінили, скільки ще ракет Х-22 залишилось у рашистів, окупантам довелось відмовитись від наміру перекинути в Крим літаки МиГ-29К з іржавого "Кузнецова", ЗСУ знищили таємничою ракетою новітню РЛС рашистів до С-400 – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Чи може С-400 армії РФ перехопити балістичну ракету ATACMS

Армія РФ вихваляється тим, що може перехоплювати балістичні цілі з С-400, але при оцінці задекларованих Кремлем "аналоговнєтної" зброї необхідно використовувати фільтр аргументованого скепсису

Читайте також: Компанія з РФ, що постачає матеріали для винищувачів, випала зі списку санкцій через Airbus

Отримання Україною балістичних ракет ATACMS, яке вже можливо обережно вважати вирішеним, цілком логічно формує питання, а чи зможуть рашисти протидіяти цим ракетам.

ATACMS
ATACMS

Бо навіть якщо відфільтрувати кремлівську пропаганду, то наявність в армії РФ таких зенітних ракетних комплексів як С-400, для яких заявлено перехоплення балістичних цілей, ніхто не скасовував. Тому питання, чи зможуть ці С-400 збивати ATACMS стає доволі актуальним.

Окупантам довелось відмовитись від наміру перекинути в Крим літаки МиГ-29К з іржавого "Кузнецова"

Схоже, рашисти бояться втратити свої палубні винищувачі під час сутичок з Повітряними Силами ЗСУ.

Миг-29к палубний винищувач
Російський палубний винищувач МиГ-29К заходить на посадку, ілюстративне фото довоєнних часів

Так, у відкритих джерелах з’явилась інформація про те, що цьогоріч військові РФ в тимчасово окупованому Криму не планують проводити на базі комплексу НИТКА польоти винищувачів МиГ-29К, МиГ-29КУБ та Су-33 із складу 100 корабельного авіаційного полку. Формальна причина – повітряний простір над півостровом закритий, польоти там дозволені лише для задіяних для війни проти України літаків та гвинтокрилів. Деталі – у нашому матеріалі.

ЗСУ знищили таємничою ракетою новітню РЛС рашистів до С-400

З відкритих джерел стало відомо, що Збройні Сили України ракетним ударом знищили новітню російську радіолокаційну станцію 48Я6-К1 "Подлет", призначену для видачі цілевказівки зенітно-ракетним комплексам типів С-300 та С-400.

рлс "подлет"
Російська радіолокаційна станція 48Я6-К1 "Подлет", ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, що удар по цій РЛС відбувся учора одночасно із ударом по Антонівському мосту в Херсоні. І в цьому читається такий задум – ЗСУ показали, що можуть одним пакетом "накрити" і сам стратегічно важливий міст, і ППО, що прикриває цей об’єкт. Деталі – у матеріалі Defense Express.

Скільки ще ракет Х-22 залишилось у рашистів

Експерти Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) виступили з доповіддю по застосуванню армією РФ протикорабельних крилатих ракет типів Х-22 та Х-32 із бомбардувальників Ту-22М3 по наземним цілям в Україні.

ту-22м3 бомбардувальник
Російські бомбардувальники типу Ту-22М3 на летовищі "Шайковка", фото з відкритих джерел

Головна теза, із якої виходять автори дослідження – рашисти вичерпали свій запас крилатих ракет стратегічного призначення типу Х-101 до певної чутливої межі, тому їм і довелось застосувати для ударів протикорабельні крилаті ракети. Деталі – на сторінках Defense Express.

Кремль знову готується використати гіперзвуковий "Кинжал"

Так звані "ВКС" РФ почали підготовку до застосування гіперзвукових ракет повітряного базування Х-47"Кинжал".

МиГ-31 з Х-47 "Кинжал"
МиГ-31 з Х-47 "Кинжал"

Інформацію про зосередження близько 30 таких ракет на аеродромі 929-го Державного льотно-випробувального центру міністерства оборони РФ імені В. П. Чкалова в Ахтубінську Астраханської області оприлюднило на Telegram-каналі Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України.

Читайте також: У РФ зафіксували сплеск втрат серед офіцерів: за останні два тижні ліквідовано 10% від загальної кількості втрат