xcounter
#

ЗСУ знищили таємничою ракетою новітню РЛС рашистів до С-400 (фото)

126759
Російська радіолокаційна станція 48Я6-К1 "Подлет", ілюстративне фото з відкритих джерел
Російська радіолокаційна станція 48Я6-К1 "Подлет", ілюстративне фото з відкритих джерел

Цей радар стояв на відстані понад 100 км від лінії фронту, що явно більше за дальність стрільби систем M142 HIMARS та M270 без ракет ATACAMS

З відкритих джерел стало відомо, що Збройні Сили України вчора ракетним ударом знищили новітню російську радіолокаційну станцію 48Я6-К1 "Подлет", призначену для видачі цілевказівки зенітно-ракетним комплексам типів С-300 та С-400.

Схоже, що удар по цій РЛС відбувся учора одночасно із ударом по Антонівському мосту в Херсоні. І в цьому читається такий задум – ЗСУ показали, що можуть одним пакетом "накрити" і сам стратегічно важливий міст, і ППО, що прикриває цей об’єкт.

Читайте також: Чи може С-400 армії РФ перехопити балістичну ракету ATACMS: наскільки це реально і які особливості

Рашисти стверджували, що їх РЛС 48Я6-К1 "Подлет" здатна виявляти цілі на дистанції до 200 км та висоті до 10 км, і що цей радар начебто може "бачити" навіть безпілотники та крилаті ракети.

Але це "вундер-ваффе", серійне виробництво якого стартувало лише в 2015 році, не пройшло перевірку реальним боєм.

Транспортування російської РЛС 48Я6-К1 "Подлет", ілюстративне фото довоєнних часів

Ще одна особливість – знищена РЛС "Подлет" стояла на дистанції порядку 100-110 км від лінії фронту, що явно більше за дальність стрільби M142 HIMARS чи M270 у 84 км.

І тут може бути два варіанта, якою ж такою таємничою ракетою ЗСУ знищили новітній російський радар: або відповідна ракета 9М79-1ФР комплексу "Точка-У" , призначена саме для ураження РЛС, або ж комплекс "Вільха", застосування якого який буквально вчора "засвітили" Збройні Сили України.

Бойова робота комплексу "Вільха", фото - Міноборони України, дата публікації - 19 липня 2022 року
Читайте також: "Вільха" працює по рашистах: ЗСУ показали роботу вітчизняної високоточної системи (відео)