xcounter
#

"Вільха" працює по рашистах: ЗСУ показали роботу вітчизняної високоточної системи (відео)

16721
"Вільха" працює по рашистах: ЗСУ показали роботу вітчизняної високоточної системи (відео)

Коли просто приємно бачити одночасно дві "Вільхи", кожна з яких відправляє українські "подарунки" по 12 одиниць у пакеті

Вітчизняна високоточна ракетна система "Вільха" від ДККБ "Луч" продовжує працювати та завдавати ударів по армії РФ.

Інформаційне агентство Міноборони України АрміяInform показало відео з пусками з цих систем, час, місце та ціль удару, звісно, не розголошується.

Читайте також: ЗСУ почали встановлення зони заборони доступу поблизу Херсону: повторення Зміїного, але у більших масштабах

Те що на відео саме "Вільха" дозволяє впевнено говорити робота мікродвигунів коригування, спалахи яких можливо помітити одразу після пуску.

вільха-м

Водночас щодо роботи "Вільхи" на фронті майже не повідомлялось, чи не востаннє про неї згадувалось ще у березні, коли було повідомлено про здійснення близько півсотні влучних пусків, цілями яких стали системи протиповітряної оборони, станції РЕБ та скупчення бронетехніки.

Враховуючи доступну інформацію щодо кількості боєприпасів до цієї системи на рівні 2020 року, яку озвучив тодішній Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, а також певні "складнощі" із, прямою мовою, вибиттям замовлення на ракети до "Вільхи", можливо зробити цілком логічне припущення, що кількість ракет до цієї системи станом на 24 лютого було далеким від бажаного.

Але, будемо сподіватись, що український оборонний комплекс налагодив випуск цих вкрай потрібних для ЗСУ високоточних ракет. Навіть попри наявність таких систем, як HIMARS або M270, українська розробка має над ними важливу перевагу: розмір бойової частини.

Якщо у ракетах GMLRS розмір бойової частини 90 кг, то у "Вільхи" - близько 250-кг, що при рівній дальності та точності дозволяє більш радикально підходити до знищення деяких капітальних об'єктів. Якщо ж на відео взагалі "Вільха-М", то при 170-кг бойовій частині вона має дальність до 120-130 км. А це вже значна перевага над HIMARS та M270, звісно поки ЗСУ не отримала ракети ATACMS, що перетворює їх вже на оперативно-тактичні ракетні комплекси.

Читайте також: Сценарії контрнаступу ЗСУ: відрізати від Криму або розсікти на Півдні - погляд з Польщі