xcounter
#

М​іноборони України на 2021 рік удвічі збільшило державне оборонне замовлення для ДАХК "Артем"

Некеровані авіаційні ракети РРС-80 "ОСКОЛ" розробки та виробництва ДАХК "Артем" / Фото: ДК "Укроборонпром"
Некеровані авіаційні ракети РРС-80 "ОСКОЛ" розробки та виробництва ДАХК "Артем" / Фото: ДК "Укроборонпром"
3012

Крім цього, підготовлено додаткові замовлення некерованих авіаційних ракет, ракетного комплексу “Нептун” та ракет для комплексу “Вільха” на суму близько 900 млн. грн., у яких ДАХК “Артем” є головним виконавцем або співвиконавцем.

Міноборони зреагувало на заяви керівництва ДАХК "Артем", що з початку 2021 року підприємство переходить на одноденний робочий тиждень, а також на те, що замовлень на "Нептун", "Вільху", РС-80 та снаряди немає.

У Міноборони наголошують, що у 2020 році з боку оборонного відомства профінансовано виконання ДАХК “Артем” дослідно-конструкторської роботи з розроблення артилерійських боєприпасів та постачання некерованих авіаційних ракет на суму 49 млн. грн.

Читайте також: ДАХК "Артем" з початку 2021 року переходить на одноденний робочий тиждень: замовлень на "Нептун", "Вільху", РС-80 та снаряди немає

"З огляду на це, питання контрактів для Збройних Сил не може бути критичним для стабільного функціонування підприємства і лежить, швидше, у іншій площині. Як об’єктивного характеру, зокрема, пандемії і тотального локдауну, так і суб’єктивних факторів, які оборонне відомство з етичних міркувань не коментуватиме", - наголошується у коментарі оборонного відомства.

Продукцію оборонного призначення у вітчизняних підприємств Міністерство оборони України замовляє відповідно до потреб та пріоритетів Збройних Сил України, визначених у Генеральному штабі Збройних Сил України.

"Заяви керівництва компанії про переведення з першого кварталу наступного року близько 70% працівників ДАХК “Артем” на одноденний робочий тиждень викликають стурбованість, оскільки є природним запитання: яким чином за таких умов підприємство планує виконувати свої зобов’язання згідно з держоборонзамовленням", заявили у Міноборони.

Читайте також: Перша партія нових НАР РС-80 для ЗСУ успішно пройшла випробування (відео)