xcounter
#

​ЗС України достроково отримають партію нових ракет РС-80 "ОСКОЛ"

2296
Укрборонпром готовий достроково передати військовим партію новітніх ракет, що пробивають 400 мм броню / Фото: ДК "Укроборонпром"
Укрборонпром готовий достроково передати військовим партію новітніх ракет, що пробивають 400 мм броню / Фото: ДК "Укроборонпром"

ДАХК "Артем", що входить до складу ДК "Укроборонпром", готова достроково передати замовнику кілька сотень новітніх некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених в рамках державного оборонного замовлення

Партія цих ракет була виготовлена після прийняття цього засобу ураження на озброєння.

ДАХК Артем, Володимир Зімін, Defense Express
Президент компанії – Голова правління ДАХК "Артем" Володимир Зімін / Фото: ДК "Укроборонпром"

"Завдяки інтенсивній роботі нам вдалося достроково виконати контрактні зобов’язання, і ми готові символічно передати першу партію цих новітніх ракет до Дня захисника України! Завдяки збільшенню ваги бойової частини РС-80 може пробивати 400-мм броню при дальності запуску у 1,2-4 кілометри. Ми переконані, що вона гідно зарекомендує себе на службі, та розраховуємо на продовження виготовлення РС-80 для потреб сил безпеки та оборони України", – повідомив глова правління ДАХК "Артем"

Читайте також: Перша партія нових НАР РС-80 для ЗСУ успішно пройшла випробування (відео)

Володимир Зімін.

Некеровані авіаційні ракети типу РС-80 Збройні Сили України отримають вперше.

ДАХК Артем, РС-80
Некеровані авіаційні ракети РРС-80 "ОСКОЛ" розробки та виробництва ДАХК "Артем" / Фото: ДК "Укроборонпром"

РС-80 – розробка власного конструкторського бюро компанії "Артем". Конструкція ракети передбачає можливість оснащення її різними бойовими частинами та підривачами, зокрема для боротьби з безпілотними літальними апаратами у складі зенітно-ракетних комплексів. Перша партія некерованих авіаційних ракет РС-80 успішно витримала вогневі випробування та підтвердила свої тактико-технічні характеристики.

ДАХК Артем, РС-80

Некерована авіаційна ракета РС-80 з кумулятивно-осколковою бойовою частиною є поліпшеною версією НАР С-8КОМ. Призначена для ураження броньованої, легкоброньованої та неброньованої бойової техніки і живої сили супротивника. Використовується на літаках типу Су та МіГ, гелікоптерах типу Мі та Ка. Призначена для пуску з блоків типу Б8 та їх модифікацій (аналогів). Також ракета РС-80 може застосовуватися у складі озброєння перспективних наземних платформ і десантно-штурмових катерів.

Раніше Defense Express повідомляв, що перша партія нових НАР РС-80 для ЗСУ успішно пройшла випробування.

Читайте також: В Україні святкують День Захисника України (фото)