xcounter
#

Перша партія нових НАР РС-80 для ЗСУ успішно пройшла випробування (відео)

2276
НАР РС-80 від ДАХК "Артем"
НАР РС-80 від ДАХК "Артем"

Некеровані авіаційні ракети вітчизняного виробництва були виготовлені на замовлення Міністерства оборони України

ДАХК "Артем" (входить до складу ДК "Укроборонпром") успішно опанував серійне виробництво нових НАР РС-80 й випробував першу партію виробів.

Прес-служба Концерну відзначила, що тестові вогневі випробування на полігоні пройшли успішно й підтвердили високу якість нового озброєння та відповідність заявленим технічним вимогам.

Читайте також: На сьогодні є близько десяти експортних контрактів на постачання високоточного озброєння виробництва ДККБ "Луч"

Наразі, перша партія вироблених держпідприємством ракет готується до передачі Збройним силам України. В ДАХК "Артем" сподіваються на збільшення держзамовлення на цей вид боєприпасів.

РС-80

Нагадаємо, 80-мм некеровані ракети РС-80 "Оскол" були прийняті на озброєння ЗСУ у 2019 році після різноманітних випробовувань, які тривали впродовж кількох років.

Ці ракети є поліпшеною версію НАР С-8КОМ та мають кумулятивно-осколкову бойову частину для ураження броньованої, легкоброньованої та не броньованої бойової техніки та живої сили супротивника.

РС-80

Штатна БЧ дозволяє успішно знищувати наземні цілі на відстані до 4 км. Однак, для забезпечення більш ефективного ураження противника, конструктори ДАХК "Артем" передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами, деякі з яких дозволяють знищити ворога на відстані до 7 км.

РС-80

Варто додати, що українські НАР можуть бути використані не тільки авіацію (штурмовиками Су-25, бомбардувальниками Су-24М або гелікоптерами), ай наземними засобами. Зокрема, штатні блоки з НАР встановлювали на десантно-штурмові катери типу "Кентавр-ЛК" та наземний безпілотник "Фантом-2" 8х8.

Читайте також: Ракетні системи, літаки та кораблі: найбільш амбітні проекти Міноборони на 2021 рік