xcounter
#

На сьогодні є близько десяти експортних контрактів на постачання високоточного озброєння виробництва ДККБ "Луч"

7563
ПТРК "Скіф"
ПТРК "Скіф"

Як повідомив гендиректор ДК "Укрспецекспорт", лише для цього підприємства 10-15% поточних контрактів доводиться на продукцію КБ "Луч"

Українське високоточне озброєння, за даними спецекспортеру, користується досить великою популярністю серед країн-імпортерів.

Зокрема, за словами Генерального директора ДК "Укрспецекспорт" Вадима Ноздрі, наразі вітчизняні компанії виконують близько десяти контрактів з продажу продукції Київського Конструкторського Бюро.

Читайте також: Ракетні системи, літаки та кораблі: найбільш амбітні проекти Міноборони на 2021 рік

"КБ "Луч" достатньо успішне підприємство. І ця продукція затребувана на багатьох ринках. Насправді є майже десяток вже контрактів у всіх спецекспортерів (ДК "Укроборонпром") на постачання продукції КБ "Луч", - повідомив Генеральний директор "Укрспецекспорт".

При цьому він додав, що мова йде про протитанкові керовані комплекси та боєприпаси до них (у співвідношенні 1 до 10).

ПТРК
130 мм ПТРК "Стугна-П" (експортна назва комплексу - "Скіф") на виставці "Зброя та Безпека-2019"

"В структурі експорту, на сьогодні, якщо взяти всіх спецекспортерів по різному, але для нас це очікувано – близько 10-15% (від загального об'єму), враховуючи поточні контракти. А якщо взяти перспективні проекти, які мають серйозні об'єми, це може стати й 30-40%", - зазначив Вадим Ноздря.

Також він повідомив, що існує великий інтерес й до нових розробок ДККБ "Луч" - протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" та коригованих 300-мм ракет "Вільха".

Варто нагадати, що наразі йдуть перемовини з Туреччиною, щодо локалізації виробництва ПТРК "Скіф" спільним україно-турецьким підприємством на території цієї країни.

Крім того, тривають тендерні випробування протитанкового комплексу від КБ "Луч" у Пакистані. Це досить великий контракт (на суму у десятки мільйонів доларів США), який може забезпечити постачання відповідного українського високоточного озброєння в цю країну на "десяток років".

ПТРК
У квітні 2018 року пройшли випробування спеціально адаптованої до південного клімату версії ПТРК "Скіф"

Однак, хоч на цей час, за результатами випробувань, "Скіф" і є фаворитом тендеру (відповідаючи вимогам замовника приблизно на 90%), все буде залежати від результатів випробувань 2021 року.

Читайте також: "Укрспецекспорт" розкрив дані щодо своєї діяльності (фото)