xcounter
#

"Укрспецекспорт" розкрив дані щодо своєї діяльності (фото)

1625
"Укрспецекспорт" - один з основних експортерів української зброї
"Укрспецекспорт" - один з основних експортерів української зброї

Відповідні дані були оприлюднені напередодні річниці компанії, в рамках набуття більш прозорої діяльності

Як повідомив під час прес-конференції Генеральний директор Державної компанії Вадим Ноздря, "Укрспецекспорт", за свою історію (9 жовтня ц.р. виповнюється 24 роки з дня заснування державної компанії), працював в більш ніж 90 країнах світу.

На сьогодні, державний спецекспортер підтримує чотири представництва за кордоном – в Алжирі, Єгипті, Пакистані та Китайський народній Республіці.

Читайте також: За місяць вилучені в Польщі БМП планують передати ЗСУ
Укрспецекспорт
Наразі компанія працює над виконанням понад 200 контрактів на загальну суму близько $1,6 млрд (варто розуміти, що багато контрактів існують вже не один рік й, ймовірно, деякі з них це лише потенційні замовлення-"опціони", які можуть бути скорочені з певних причин).

За словами Вадима Ноздрі, за останній рік, з березня-місяця, держкомпанія пройшла певне скорочення свого штату (з 440 робітників до 398). При цьому, в "Укрспецекспорті" намагаються збільшити чисельність виїзних спеціалістів (тобто експертів, що здебільше працюють за кордоном) в мінус із загальним адміністративним персоналом.

Укрспецекспорт

Зокрема, наразі в компанії співвідношення виїзних-контрактних співробітників до офісних складає приблизно 50/50. При цьому середня базова зарплатня робітників складає близько 30 тисяч гривень (без преміальних виплат за нові контракти, або виконання планових розрахунків).

За словами гендиректора ДК "Укрспецекспорт", за 9 місяців цього року компанія виконала план щодо надходження коштів на 100% й навіть трохи перевиконала план щодо відвантаження готової військової продукції по контрактах.

Укрспецекспорт

"Ми вже виконали план IV кварталу на 20% й маємо навіть надію перевиконати план Державної компанії "Укрспецекспорт" на 2020 рік", - відзначив Вадим Ноздря.

За його словами, при виконанні плану та відсутності форс-мажорів, цього року компанія досягне показників з експорту приблизно на рівні 2018 року.

Укрспецекспорт

При цьому, Вадим Ноздря зауважив, що зараз існує багато перешкод нормальній діяльності вітчизняних спецекспортерів. Зокрема це скасовування або перенесення практично всіх міжнародних виставок озброєння, на яких, зазвичай, проходили ключові перемовини та презентації. Крім того, багато зусиль для з дискредитації України на міжнародному ринку озброєнь та демпінгу цін докладають й наші "добрі друзі" з РФ.

Укрспецекспорт

Також відзначалося, що за поточний період останнього ріку, попри об'єктивні проблеми, було збільшено певні фінансові показники (як то чистий дохід, прибуток або рентабельність). Однак, Вадим Ноздря зауважив, що вони відображені у гривневому еквіваленті, який дещо змінився (нагадаємо, середній курс гривні до долара США у 2019 році складав 25,8 грн/дол., тоді як запланований в бюджеті 2020 курс - 29,5 грн/дол.).

Укрспецекспорт

Варто зауважити, що подібні показники позитивно вплинули на відрахування компанії у державний бюджет. Зокрема за 3 квартали 2019 року вони складали на 35% менше (у гривневому еквіваленті) ніж за аналогічний період цього року.

Читайте також: Туреччина збирається розпочати ліцензійне виробництво ПТРК "Скіф"