xcounter
#

Європа спустошила склади з боєприпасами радянського калібру заради України, ATACMS очікується - секретар РНБО Олексій Данілов

7144
Швидке отримання та опанування 155-мм артилерії дозволив уникнути ЗСУ снарядного голоду
Швидке отримання та опанування 155-мм артилерії дозволив уникнути ЗСУ снарядного голоду

Західна зброя вже допомогла досягти паритету з армією РФ, тепер період переходу до переваги українського війська

Секретар РНБО Олексій Данілов під час телемарафону повідомив деякі важливі аспекти передачі західного озброєння до України.

В першу чергу мова йде про те, що українська артилерія, завдяки першому етапу переходу на калібри НАТО, змогла уникнути снарядного голоду. Станом на зараз запаси радянських снарядів на складах у Європі - показали дно.

Читайте також: Лукашенко давав росіянам локомотиви, щоб підвозити снаряди для облоги Чернігова

"З урахуванням того, що війна триває вже значний проміжок часу і велика кількість 152-мм та 122-м снарядів використовується щодня, то снаряди цих калібрів вже майже закінчились взагалі в Європі. Якщо не сказати, що вже закінчились. Наша країна переходить на натівські стандарти, це дуже важлива річ", - повідомив Олексій Данілов.

Секретар РНБО Олексій Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов

З боку Defense Express зазначимо, що таким чином перехід та значне отримання саме 155-мм артилерії дозволило уникнути снарядного голоду. І стає цілком зрозумілим стратегія Кремля, який після провалу бліцкригу у березні мав викладки, що строки завершення радянських калібрів в Україні та навіть у Європі вимірюються лише у декількох місяцях. А можливість швидкого отримання ЗСУ натівської артилерії просто не брав до уваги.

Секретар РНБО відповів і на питання, яке доволі сильно турбує суспільство - коли Україна отримає балістичні ракети ATACMS, які можуть запускатися з ракетних систем HIMARS та M270.

ATACMS
ATACMS

"Те що стосується HIMARS, є певне розуміння, що ми вже почали отримувати снаряди, які відправляються набагато далі ніж це було на початку. І будемо сподіватися, що боєприпаси з потрібною нам дальністю скоро з'являться на території нашої країни", - заявив Олексій Данілов.

Також він зазначив, що завдяки отриманню західної зброї ЗСУ вже досягли певного паритету з армією РФ і від найближчої зустрічі "Рамштайн-4" очікується фактичний перехід від паритету до переваги українського війська на полі бою. Тим паче, що зараз процес озброєння України триває у темпі 24/7 з постійним повітряним мостом, який організуються держави-союзники.

Читайте також: Американський ОПК готується до озброєння України: просить надати лише перелік